ЛЮБИМЕЦЪТ НА БЪЛГАРИТЕ: FEDDE LE GRAND

Часове преди ежегодното си участие на Solar Summer, холандецът ни разказа за това как обича да разпуска, кога за последно е бил на почивка и колко часа ще пуска днес

0 коментара Сподели:

На този етап едва ли има човек, който да не е чувал за Fedde le Grand. Холандският продуцент е един от най-известните диджеи в световната музикална сцена, а участието му на Solar Summer е задължително за всеки сезон. Но не само ние обичаме Fedde – любовта му към българската публика отдавна не е тайна, затова нямаме търпение да чуем какво ни е подготвил и тази година за легендарното си плажно парти. След като изпратихме един от вас с двойна покана към морето, е време да видим как се е променил Fedde през последните няколко години.

Fedde, това е третото ми интервю с теб за българските ти фенове. Всъщност е много интересно да проследя промените в живота и кариерата ти след първото интервю, което направихме през 2011. Ти как би описал трансформацията, през която си минал от тогава?
Много неща станаха от 2011 насам, трудно ми е да започна от конкретен момент. Издадох много тракове през последните 4 години, едни от любимите ми са колаборацията ми с Dimitri Vegas and Like Mike‘Tales of Tomorrow’, ремиксът ми за Madonna и, разбира се, последното ми парче ‘Cinematic’, с невероятните вокали на Denny White.

Наскоро приключих и с GRAND шоутата си, което е един от най-амбициозните проекти, с които съм се захващал някога. Беше изключително мащабно и се получи много добре. Догодина ще го правя пак, но ще бъде една идея по-голямо – местим го в Ziggoв Амстердам, където има капацитет за над 15 000 души. Очакваме да стане по-голямо и по-добро от преди, така че наглеждайте www.WeGoGRAND.com за билети и инфо.

Наскоро издаде второ парче с Patric la Funk. Мислили ли сте да направите съвместен албум или да тръгнете на турне заедно? Стори ли ти се различно да работите заедно сега, сравнено с работата ви по ‘Autosave’?
Винаги е готино да работя заедно с Patric, страшно се забавлявахме, когато правихме ‘Autosave’. Даже е жалко, че ни отне толкова много време преди да се съберем отново в студиото. Толкова е трудно да си нагласим графиците, че да се засечем. За съжаление, годината има прекалено малко дни за всичко, което искам да правя.

През 2013 сетът ти на Cacaoбеше над 6 часа. Какво да очакваме тази година?
Ха-ха, това беше един наистина забавен сет! Винаги се вълнувам да пускам музика възможно най-дълго и да поддържам настроението и енергията на хората. Тази година мисля да пускам поне 4 часа, но се надявам да ми позволят да остана още.

В момента работиш по четвъртия си студиен албум. Как върви?
Албумите са едно от най-трудните неща за завършване и ми отне изключително много време преди да мога да кажа, че е почти готов. Бях доста зает през последните месеци, пътувайки за участия от моето лятно турне, но намирам времето да работя по албума между другите ангажименти. Нямам търпение да го издам, защото напоследък си давам сметка, че се получи по-добре, отколкото очаквах.

Как поддържаш добрата си форма въпреки натоварения си график и пътуванията?
Като диджей не е трудно да ядеш боклуци, да не спиш достатъчно и да не спортуваш. Затова по всякакъв начин се опитвам да избегна подобна рутина и ходя на фитнес възможно най-често. Старая се и да ям здравословно, защото тази работа изисква много от тялото ти и трябва винаги да си в добра форма, за да издържиш на темпото.

Кога беше последната ти почивка? Планирал ли си скоро да разпускаш някъде?
Дори не съм сигурен… Не, шегувам се! Края на миналото лято бях на Бали, където беше наистина приказно. Въпреки че много рядко ми се случва да почивам за няколко дни някъде, ми е много трудно да не си извадя лаптопа и да не почна да работя по някаква музика.

Как изключваш от ежедневието си?
Фитнесът определено много ми помага да разпускам. Чувството да си извършил физическо натоварване ме отпуска. Освен това обичам да гледам разни сериали от време на време или да играя компютърни игри. Но най-много се отпускам, докато си мия колата – затова ако я засечете някъде и блести, ще знаете, че съм напълно отпуснат.

Когато с Flamingo Recordings подписвате договор с нов продуцент, какво му казвате? Как го подготвяте за пътя, по който е тръгнал?
Страхотно е да намираме нови таланти за лейбъла и е много възнаграждаващо да ги видиш как се развиват. Честно казано аз не им казвам толкова много, колкото те на мен. Интересно е да чуя какво искат да постигнат и къде се виждат с музиката си. Когато знам тези неща, се старая да им помогна възможно най-много, за да осъществим заедно мечтите им.

Представи си, че точно днес ти подписваш с лейбъл за първи път. Мислиш ли, че кариерата ти би се развила по-различно, започвайки я сега?
Добър въпрос! Мисля, че би било значително по-различно, защото много неща се промениха пред последните десет години. Моят музикален вкус е различен, софтуерът, който ползвам, за да правя музика е нов, а и музикалната сцена е променена. Аз съумях да се адаптирам и да развивам музиката си, като продължавам да обичам това, което правя. Много съм благодарен за това.

В днешно време е много по-трудно да те забележат, защото прекалено много хора правят музика, и то добра музика. Може би, ако бях подписал сега, нямаше да имам същото ниво на успех, но е невъзможно да знаем със сигурност.

Как се справяш с българския?
Не много добър!

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *