Образцов дом: How To от един мъж

Или как да не прекрачим тънката граница между "леко разхвърляно" и "сцена на местопрестъпление"

0 коментара Сподели:

Пичове (и не толкова пичове) – пред подобна ситуация сме се изправяли всички: създаваното от седмици чудовище от натрупани дрехи на фотьойла почва да завзема радиуса около себе си, бутилките с бира вече пречат на слагането на лаптопа на масата, а до ъгъла на стаята седят пет ризи и невключена ютия до тях. В същия момент последният от екипа ви в Лийг оф Леджъндс се присъедини и в главата ви ехти най-тъжната ви лъжа за няколко седмици: „После ще го свърша.“ Най-забавното е, че в повечето случаи приемаме хаоса в апартамента си за „креативен безпорядък“ дори в момента, в който видим развален сладолед в хладилника си. Но за разлика от факта, че сладоледът може да се развали, мъжката немарливост е нещо толкова известно, че се е превърнало в клише.

И освен мотивацията за гостенка в идните няколко часа, малко хора биха направили повече от това да хвърлят кесийката с отпадъци, поставена небрежно до коша за отпадъци.

Но нека го приемем – къщната работа е досадна дори в най-малките си форми. Все пак има начини, по които горчивото хапче на задачите вкъщи може да бъде понесенo по-добре.

ПУСКАНЕ НА ПЛЕЙЛИСТА
Тук смея да отбележа, чеI want to break free е ок, но дотяга след третото слушане. Queen би бил готин саундтрак, върху който да развихриш вокалните си умения и да се опиташ да заглушиш прахосмукачката (същевременно оглушавайки съседите).Но ситуацията наистина би била монотонна след определено време, освен ако имаш публика – тогава би било страхотно. Но би било страхотна идея да преслушаш албума, който от толкова време си искал да чуеш. Лично бих препоръчал готвене на генста рап и траш метал по време на гладене на ризи.

ОБЗАЛАГАНЕ ЗА КЪЩНА РАБОТА
Винаги си искал да има начин наистина да спечелиш от безполезните си умения? Сега можеш дори да накараш съквартирантите да ти мият чиниите за седмица благодарение на тях. Вярно, делегирането на къщната работа невинаги е демократично, но никой не трябва да оспорва факта, че можеш да изпиеш три бири за десет минути.

СКОРОСТНО ПОЧИСТВАНЕ
Съревнователният дух не е чужд на повечето мъже. Затова състезание по бързо почистване би било добър начин да се мотивираш да приведеш апартамента си във вид. Състезанието се провежда най-добре между хора, живеещи самостоятелно, или между съквартиранти. Допълнителна мотивация би било вкарването на награден фонд в края на седмицата, събиран от победителя.

ПРОСТО КАТО УПЛЪТНЯВАНЕ НА ВРЕМЕТО

В университета винаги имах десет свободни минути, докато се стопляше водата ми за кафето – времето ми беше повече от достатъчно да измия чиниите от снощното събиране вкъщи.

И за съжаление доставчикът ни на интернет беше толкова смотан, че единственото, което ми оставаше като активно действие, бе да прибера купчината дрехи върху леглото си. През деня си губим поне час в безцелно мотаене вкъщи. Поне десет минути от него могат да бъдат оползотворени в чистене. Или интернет – зависи колко зле е ситуацията вкъщи.

 

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *