13 начина да убиеш скуката в София през август

Столицата може да е забавна даже когато улиците ѝ са празни

0 коментара Сподели:

София през август за някои може да е Адът, но за други е истински рай. Ако случайно се налага да си закотвен в столицата вместо някъде по плажовете, можеш да превърнеш дефекта в ефект и да се насладиш максимално на ситуацията. Градските забавления през август не са особено организирани, така че се налага да се заредиш с търпение, креативност, жажда за експерименти и пламък за приключения почти колкото на една Амели Пулен.

Ето няколко свежи идеи за августовски забавления в града:

Рисувай на чаша вино

Досега не е измислена по-чудесна комбинация от изобразително изкуство и умерено алкохолни напитки за ценители. Затова и рисуването на чаша вино е на път да се превърне в новия ни национален спорт. Също на тези места можеш да срещнеш други скучаещи хора, с които да изпълните някое от останалите занимания в списъка по-долу.

Чети книги в парковете

На добрата литература можеш да се насладиш и вкъщи, но пък къде е забавата в това? В момента пейките са празни, времето е уникално, а интересни книги – с лопата да ги ринеш. Сигурно имаш един куп заглавия, подредени в библиотеката, които търпеливо си чакат реда. Кога, ако не сега? През септември ще имаш други неща за правене.

Пробвай нови места за хранене

Ресторантите са доста по-празни от студените сезони, така че сега можеш да се отдадеш на кулинарен туризъм и да изследваш нови вълнуващи територии.

Ако не знаеш кои са яките места, спокойно – имаме куп статии по темата.

Например тази.

Обикаляй улиците без цел и посока

В месеците, когато ти е лудница, не би ти хрумнало да се шляеш по улиците, нали така? Използвай уникалната възможност да влезеш в ролята на турист в собствения си град. Ако си особено смел, даже можеш да се запишеш на някой от туровете по темата. Там гаранция ще срещнеш забавни хора, на които им се избухва точно в тази вечер.

Гледай филми в празните кина

След толкова месеци пандемия на никого не му се ходи на кино, поне не през седмицата (разбира се, с едно огромно изключение – евтиния четвъртък). Какво значи това? Празните салони дават възможност да сте като на частна прожекция: можете да си говорите глупости на воля. Ако си сам пък, няма кой да ти мрънка, че си цъкаш телефона. Всичко това на огромен екран с пуканки в ръка.

Пробвай странни магазинчета

Ако шопингът се е превърнал в скучно занимание, може би не го практикуваш по правилния начин. Моловете не са единственото интересно място в града, а магазините не са ситуирани само около няколкото по-главни улици. Повече време за убиване значи повече опции за размотаване. Убедили сме се, че в София има уникални места – просто трябва да ги откриеш.

Стани фотограф

Едно небрежно фото хоби чудесно се комбинира с някое от изброените дотук занимания. Не е нужно да инвестираш някаква космическа сума – сайтовете за обяви са пълни със стари, страхотни фотоапарати, от онези, които превръщат всеки ежедневен кадър в произведение на изкуството. Новата мания също гарантирано ще ти донесе вълна от лайкове в социалните мрежи.

Тренирай

Лятото не е сезон, който асоциираме с усилени тренировки – особено ако не опъваме тяло по шезлонга. Това няма нужда да е така. Без значение дали обичаш да тичаш или да правиш небрежни упражнения по откритите фитнеси, през август разполагаш с възможности да спортуваш с усмивка. Като почнат дъждовете няма да е вече така.

Карай колело

София определено не е град, пригоден за велосипедисти. През август, когато по улиците бавно и лениво кръжат единствено няколко заблудени граждани, ситуацията е доста по-оптимистична от обикновено. Трафикът даже е дотолкова несъществуващ, че определени части на града се усещат като една голяма велоалея.

Шофирай нощем

Ако въртенето на педалите не ти носи достатъчно адреналин, винаги я има и по-скоростната версия – шофиране из нощна София.

Улиците са празни, светлините са почти романтични, а музиката звучи по един различен начин.

Най-добре е да си намериш компания за колата, но не е задължително. Даже и да си сам, усещането си е доста филмово.

Посети странни квартали

София не е само и единствено Центърът. Организирай си екскурзия до някоя екзотична дестинация – например Люлин или Надежда. Звучи като шега, но изобщо не е. Знаеш ли, че в Северния парк има слънчев часовник? Знаеш ли изобщо, че съществува Северен парк? Ето виж какви неща изпускаш! А са само на няколко спирки с метрото.

Преоткрий Витоша

Тук визираме планината, не булеварда. Него, вярваме, си го минал от край до край, особено частта позната като „Главната“. Малко столици по света могат да се похвалят с толкова красива планина на толкова близко разстояние. Има градски транспорт даже, а на туристическите маршрути са отделени безброй статии.

И ние сме писали по темата.

Свържи се със стари приятели

Скуката ражда най-добрите приятелства. Ако нямаш сили и енергия да създаваш нови такива, защо не се върнеш назад в историята? Спомни си за приятели, с които сте били близки, но нещо сте се позагубили. Почти сигурно живеете квартал до квартал, само някой трябва да направи първата крачка с едно „ко става“ съобщение. Може това да си ти. Какво да правите после ли? Списъкът по-горе е пълен с подходящи идеи.

А тук ти разказваме за едно вкусно място в София: Vienna Cafe & Restaurant

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *