ПРО-ЛЕТЕН КЕФ В ЧАША

Или какво не си подозирал, че можеш да забъркаш с вино

0 коментара Сподели:

Ако все още живееш с идеята, че всичко, от което имаш нужда през този слънчев сезон, е секс на плажа… значи не знаеш достатъчно рецепти за коктейли с вино. Като заклети фенове на божествената напитка сме тук, за да ти покажем, че виното е добър избор за всяко време от годината, и то не само за пиене. И понеже през пролетта и лятото имаме нужда от разнообразие, намерили сме ти няколко лесни и готини рецепти за коктейли и други изкушения.

ЛИМОНОВ БОУЛ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

лимони – 1 бр.
портокали – 2 бр.
захар – 200 г
бяло вино – 300 мл
шампанско – 750 мл

ПРИГОТВЯНЕ
Измиваш лимона и нарязваш на тънки резени, без да го белиш. Слагаш ги в стъклена купа и ги покриваш със захарта. Изцеждаш портокалите и добавяш виното. Разбъркваш и добавяш шампанското. Остава ти само да намериш перфектния спот, където да му се насладиш.

 

ЗДРАВОСЛОВНА ВЕРСИЯ НА САНГРИЯ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

един литър вино
газирана минерална вода (може с вкус на лимон) – 2 чаши
круша, нарязана на филийки – 1 бр.
пресни ягоди, нарязани на парчета – 1 чаша
портокали, нарязани на филийки, заедно с кората – 2 бр.
чаша портокалов сок без захар – ¼ ч.ч.
евентуално няколко парчета ананас

ПРИГОТВЯНЕ
Това не е типичната испанска сангрия, тъй като е доста по-слабоалкохолна, няма толкова захар и сироп. Следователно е перфектният избор, ако искаш хем да си поглезиш сетивата, хем да останеш във форма. Виното съдържа антиоксиданти, но не пренебрегвай качеството, избирайки възможно най-евтиното, с идеята, че така или иначе ще го разреждаш. Добави плодове, богати на фибри – ягоди, портокали, круши. Всичко отива в една купа, а след това в хладилника за 5 часа. Само газираната вода добави непосредствено преди сервиране! Enjoy!

САНГРИЯ С БЯЛО ВИНО

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

бяло вино – 1.5 л
захар – ½  ч.ч.
водка – 60-80 мл
лимони – 1 брой
портокали – 1 брой
ябълки – 1 брой
ананас – 1 пресен
череши – 1 консерва коктейлни със сока
мента – 4-5 листа свежа

ПРИГОТВЯНЕ
Почисти плодовете и ги нарежи на парчета, като оставиш лимоните и портокалите с корите.
Отцеди много добре сока от коктейлните череши и заедно с около 100 мл вода и захарта ги сложи да се варят до получаване на гъст захарен сироп. Следва добре да го охладиш.
Дааа, тук идва нездравословната част. Разбъркай виното със захарния сироп и водката. Добави всички плодове в голяма кана и залей с алкохолния микс. Остава да добавиш листа мента, да разбъркаш и да оставиш в хладилника за 10-12 часа. Поднеси с лед и кеф.

ЛЯТНО ВИНО

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

червено вино
газирана вода (фанта, лимон или портокал)
червено мартини
резенчета портокал
лед

ПРИГОТВЯНЕ
Този коктейл е идеален за теб, ако не ти се чака 5-12 часа напитката да престои в хладилника. Това го забъркваш за около 5 минути и на око. В широка чаша слагаш няколко кубчета лед и едно парченце портокал, сипваш виното (половин чаша) и след това доливаш газираната вода (фанта). Добавяш около 1 супена лъжица мартини, разбъркваш и си готов да си чилваш с чаша удоволствие в ръка.

ЯГОДОВО СМУТИ С ВИНО

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


сладко вино (в оригиналната рецепта е Ризлинг, но тъй като в България не е толкова разпространено и не е много евтино, пробвай с друг сладникав вид)  – 250 мл
замразени ягоди – 1 ч.ч.

ПРИГОТВЯНЕ
Първо отвааааряш. После изсииииипваш. Включваш блендера и имаш перфектно винено смути. Можеш да добавиш и течна есенция ванилия, ако обичаш аромата й. Усещаш ли как лятото се топи в устата ти?

ФЛОУТИ С ЧЕРВЕНО ВИНО

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


коктейлни черешки
газирано червено вино
ванилов сладолед

ПРИГОТВЯНЕ
Във висока чаша сложи на дъното няколко черешки, смачкай ги в дървена лъжица, след което добави топки сладолед и направи така 2 пласта. Полей с газираното вино и сложи черешки за украса. Сега се обади на приятелки и си спретнете една също толкова прекрасна женска вечер или пък зарадвай гаджето си с това кокетно изглеждащо бижу в чаша.

РОЗЕ ШЕРБЕТ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

Бутилка сухо розе – 1 бр.
вода – 1 ч.ч.
захар – 1 ч.ч.
прясна мента за украса

ПРИГОТВЯНЕ
Сложи всички съставки в тиган, загрят на средна температура. Бъркай постоянно, докато захарта се разтопи и сместа заври, след което го махни от огъня и остави да се охлади напълно. Остави в хладилник за поне 30 минути. Излей микса в блендера, добави лед и разбий, докато придобие скрежоподобна консистенция. Разпредели го в чаши за вино или шампанско, добави няколко листенца мента за украса и поглези любими хора.

ЧЕРВЕНИ КРИСТАЛИ

НЕОБХОДИХМИ ПРОДУКТИ:

червено вино – ½ бутилка
захар –  1/3 ч.ч.
вода – 1 ч.ч.
ванилов сладолед

ПРИГОТВЯНЕ
В голяма тава изливаш половината бутилка вино. В малък съд загряваш водата, слагаш захарта и бъркаш, докато се разтопи. Смесваш двете течности и оставяш във фризера за около час. Можеш да събереш с вилица кристалчетата в средата и да върнеш обратно във фризера останалата незамръзнала част, повтаряйки това, докато цялото количество замръзне. Цветът е уникален, затова се въздържай да заровиш цялото си лице в тавата със сладкия микс. Можеш да консумираш просто така или да го сложиш върху топка ванилов сладолед. Побързай, защото се разтапя бързо, а задължително ще искаш да го снимаш преди да изчезне…

Обичаме си работата, но оставаме верни на девиза –IN VINO VERITAS! Ето защо тази статия леко ни изтормози просто защото вече едва чакаме да се оттеглим на някоя тераска с произволно избран коктейл от изброените… А ти кой ще пробваш първо?

Ако си в движение и няма как да си приготвиш някое от тези удоволствия, грабни Коктейлъ в бутилка!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *