MOONLIGHT BREAKFAST

Дни преди дългоочаквания пърформанс на бандата на специалното NightLive Series Vol.1 парти на 20 февруари в Студио Орфей, можеш да прочетеш колко неповторимо събитие те очаква

0 коментара Сподели:

Когато чуеш Moonlight Breakfast, не трябва да си мислиш за нова лунна диета, а за една от най-готините и креативни лайв банди от Румъния. Техните участия са уникални и никога не знаеш какво те очаква, защото всеки път излизат на сцената и започват да импровизират. Силното приятелство между отделните членове на бандата им позволява да работят като един комплексен механизъм, в който всеки играе своята специална роля, без която другите не могат. Малко преди участието им на NightLive Series Vol.1 партито ние си поговорихме с тях за интернационалното им пребиваване, синхронизацията на графици и как записват парчетата си. 

Всъщност сте родени в Букурещ, но в момента част от бандата ви живее във Виена. Как мислите, коя култура е по-близо до вас – балканският дух или забързаната интернационална атмосфера в Австрия?
Помня, че в училище учихме концепция на глобализацията. Въпреки че сме много щастливи да можем да се потопим и в двете култури, не мисля, че има значение къде живееш, защото в днешно време можеш лесно да се повлияеш и от култура, която се намира на 5000 мили от твоята страна.


Как успявате да си координирате графика, като живеете в различни страни?
Ние сме интернационален екип, ако се замислиш – двама от нас са в Румъния, букинг агентът ни е в Австрия, мениджърът ни е в Холандия, лейбълът ни е в Германия, а на 20-и имаме участие в София. Досега не сме имали проблеми да съчетаваме нещата. Хубавото е, че имаме онлайн календар, който да ни помага при организацията, и, разбира се, Facebook, Facetime, Skype, Twitter и всички други канали за комуникация.

 

Защо предпочетохте Виена пред Румъния?
Местенето ни във Виена беше изцяло наше лично желание и нямаше нищо общо с работата ни. Не чувстваме да сме предпочели едното пред другото. Пътуваме толкова много, че понякога ни се струва, че живеем в няколко страни едновременно.
 

Оприличавате се с лайв банда. Импровизирате ли и в студиото, или само когато сте на сцената?
Честно казано, досега сме прекарали много малко време в студиото. Фокусът ни пада върху лайв изпълненията. Студиото е по-скоро семейна история – на мен ми хрумва някакъв текст, а Bazooka прави всичко останало от продуцирането, през изпълнението, записа, едитирането и така до мастерирането.

 

Напоследък студиото ни е, където сме и ние. Работим в колата, в самолета, в хотелската стая, общо взето, навсякъде, стига да имаме време и вдъхновение. Радваме се, че можем да се насладим на технологичната еволюция. „My baby“ беше създадено в колата на път за Тимишоара, като го довършихме на полета за Букурещ, а записахме вокалите с приложение на телефона ми.

Когато свирим на живо, сме на сцената с двамата ни най-добри приятели – Adita и Printzu, така че можете да си представите колко добра е химията между нас.


Анди (синът на Christie и Bazooka) ще дойде ли с вас в България?
Той дойде с нас първия път, когато бяхме в България. Тогава имахме участие в Бургас и той много се забавляваше, но поради лудия ни график ще пропусне този път.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *