КАКВО НЕ МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ ЖЕНИТЕ?

Има една област, която остава тера инкогнита за нежния пол, и това е мъжката природа

0 коментара Сподели:

Жените. Те са нежни, красиви, внимателни и грижовни. Притежават единствения инстинкт, по-силен от инстинкта за самосъхранение – майчинския. Освен това  могат да подушат чужд  женски парфюм от километър разстояние, разпознават безпогрешно петна от кал, кафе, шоколад и флумастер и винаги забелязват новите дрехи на околните. Освен че се славят като отлични домакини и експерти по всякакви теми, свързани с естетичното и красивото, в последните години се сдобиха с нов набор от умения, който включва ремонтни дейности, работа с високотехнологични устройства, поддръжка на лекотоварни и тежкотоварни автомобили, управление на финансови авоари и… Всъщност няма „и” – списъкът е безкраен, защото днешните дами са с повече приложения и от най-многофункционалния уред на WS Teleshop. Има обаче една област, която остава тера инкогнита за нежния пол, и това е мъжката природа. Въпреки всички написани и изчетени материали по темата господата все остават неразгадани в някои отношения и дори най-любознателните и интуитивни дами понякога изпадат в недоумение от тяхното поведение. Няма как да сложим край на тази порочна традиция, но пък ще съдействаме с няколко жокера, които току-виж са приближили с някоя и друга светлинна година обитателите на Марс и Венера.
    
МЪЖЕТЕ НЕ ГИ Е ГРИЖА ЗА ХУБАВИЯ МАНИКЮР

Колко пъти сте чували от устата на мъж думите „Видях една мадама със страшен маникюр”? Да, ние също. И пропускът не е ваш, нито наш – просто на господата не им пука за цвета, размера и формата на ноктите, независимо колко време, пари и усилия сте хвърлили в тази насока. Вместо да влагате ресурси в подобни начинания, по-добре се преориентирайте в грижа за някоя по-атрактивна част от външния си вид. За да ви помогнем в избора, ви представяме накратко резултатите от проучване по темата, в която са анкетирани 1000 мъже: първото нещо, на което обръщат внимание представителите на силния пол, са очите. Втората позиция е отредена на усмивката, а веднага след нея идва ред на гърдите.

Косата и теглото също са сред първите неща, които господата забелязват. Както виждате, за ноктите никъде не става дума…


ХАОСЪТ ВКЪЩИ НЯМА ДА УБИЕ НИКОГО
Има ли човек на тази Земя, който да не обича да се прибира в чисто и уютно вкъщи? С малки изключения сигурно не. Има обаче много хора, които с лека ръка биха жертвали удобствата на подредения дом за няколко приятни часа, прекарани в срещи с приятели или пред телевизора. И повечето от тези хора най-вероятно са мъже. Ако вашата половинка е сред гореспоменатата извадка, не му отнемайте това удоволствие. Прахосмукачката може да почака някой друг ден, но времето на хубавите моменти трябва да е тук и сега!

ЛЮБОВТА СИ Е ЛЮБОВ, ФУТБОЛЪТ СИ Е ФУТБОЛ
Ревността е неизменна част от всяка връзка, особено когато мъжката половинка е страстен футболен запалянко. Ако вашият случай е такъв, съвсем скоро сте имали повод да се запитате дали любимият ви обича повече вас от коженото кълбо. Да, за Световното първенство миналото лято става въпрос. Същото, на което мъжът ви посвети месец от живота си – нещо, което може би никога не е правил за вас.  Съветът на специалистите: примирете се! Вместо да разигравате сцени от „Съдби на кръстопът” в домашни условия, възползвайте се от възможността да отделите време за себе си и да се позабавлявате в свободните дни/седмици.

МЪЛЧАНИЕТО НЕ Е ЗНАК ЗА СЪГЛАСИЕ
Съжаляваме, дами. Знаем, че тази тактика е в основата на много от взетите във ваша полза семейни решения, но ако сте решили да я следвате, подгответе се за яростен отпор. Понякога мъжете не отговарят просто защото не им се влиза в спор или пък изобщо не са ви чули. Това обаче не означава, че са склонни на всякакви компромиси само защото не са изказали гласно  своето „Не!”. Ако първия път не сте удостоени с отговор, издебнете подходящ момент и повторете въпроса отново. Ако се налага, потретете и почетвъртете. Някои господа се нуждаят от повече време за реакция, особено когато става въпрос за нещо, което не ги интересува живо или което не им се харесва много-много.

РОМАНТИЧНИТЕ ФИЛМИ СА ОПАСНИ ЗА ЗДРАВЕТО
За вашето може и да не са, но за мъжкото – да, най-вече психическото. Спомнете си как отвръщате глава на бруталните сцени от трилърите и ще разберете какво иска да направи любимият ви, когато гледа поредната блудкава романтична история. За вас може и да е вълнуващо преживяване, но за него това е същият досаден филм, който гледахте миналия, по-миналия и по-по-миналия път, само дето е с различно заглавие и актьори. Ако настоявате да прекарвате време заедно пред малкия и големия екран, постарайте се да има баланс в разпределението на филмите, така че да има за всекиго по нещо. Другият вариант е да си разпределите мониторите вкъщи и всеки да се радва на своя си жанр.

МОМЧЕТАТА СА СИ МОМЧЕТА
Не, не можете да присъствате на мъжките му събирания. Не, вечерята вкъщи не е като вечерята с приятелите му навън. Не е нито по-хубаво, нито по-лошо, просто е различно и мъжете имат нужда от това „различно” от време на време. Съгласете се, че разговорите за спорт, коли и мадами рядко намират място на семейната ви трапеза. Затова е съвсем нормално мъжете да искат да си набавят тази информация в компанията на верни другари от работата, университета или един бог знае къде. Какво му е толкова трудното за разбиране?

НАМЕЦИТЕ СА ИЗЛИШНИ ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО

Намеците са като хубавия маникюр – само жените го забелязват.

На един мъж, ако не му кажеш нещата в прав текст, с кратки и ясни думи, все едно нищо не е станало. Ако се чудите дали намекът ви е бил достатъчно твърд – не, не е. Ако сте почти сигурни, че мъжът срещу вас е разбрал какво искате да му кажете – не, не е. Мисията е изпълнена само ако сте провокирали ответна реакция, която дава ясно да се разбере, че той не само ви е чул, но и е възприел и осмислил казаното. Всичко друго е в графата „Не се брои”.

Припомни си какво не могат да разберат мъжете?

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *