МАРИЯ ГЕРГОВА ЗА SEEME 7

Тази година SeeMe ще бъде от 25-и до 27-и септември. Save the dates.

0 коментара Сподели:

Ако гугълнеш Мария Гергова, ще разбереш много сериозни неща за нея и нейната PR компания United Partners. Ако познаваш истински Мария Гергова, знаеш колко важна част в нейния живот е отделена на музиката. Затова през май 2007 тя стартира проект, в който обедини опита и любовта си в едно и създаде SeeMe, първата музикална конференция за Източна Европа. Oттогава досега в София гостуваха редица лектори от световната музикална индустрия с отговори на всички актуални въпроси. Така ще бъде и тази година от 25-и до 27-и на SeeMe7. Save the dates.

Как започна всичко за SeeMe Sofia?
Преди десетина години пътувах по една програма до WMC в Маями, Midem в Кан и Amsterdam Dance Event. Това, което ми направи най-силно впечатление, беше, че нямаше много артисти и участ­ници от Източна Европа. Логично, тъй като в Кан примерно само таксата за участие в конференцията е 1000 евро, което си е истински лукс за хората от нашия регион. Тогава реших­ме, че е добре да се направи една подобна платформа тук, в София, която да срещне местните артисти с лектори и големи имена от музикалната индустрия.  

И така до SeeMe 7… Какви ще са акцентите и основните теми тази година?
Като цяло ще се фокусираме върху четири основни теми:
– права и дистрибуция на музикалната продукция
– втората тема е посветена на това, как могат да си партнират музиката и марките. Наш гост лектор ще бъде експерт от една от големите световни агенции, които работят за Coca-Cola, някои от алкохолните марки и различни музикални фестивали
– музиката и технологиите винаги са били застъпени на нашите семинари и сега няма да я пропуснем. Тук имаме гости от Mixcloud, Shazam, Soundcloud и Spotify – които ще ни разкажат как са се променили навиците на ползване на музика
– музиката и енергийната ефективност е последният ни основен акцент.

Винаги сте организирали и големи вечерни партита, какъв е планът сега?
От 25-и до 27-и в познатите ни софийски локации ще има партита под шапката на SeeMe. Това са Culture Beat, Sofia Live Club, Studio 5, Mascara, PM, Memento, Fabrica 126, 4KM, Terminal 1… скоро ще обявим цялата програма. На това издание решихме да променим модела. При една от предишните си визити моите приятели от Amsterdam Music Events ме посъветваха да се фокусирам в конференцията като конференция, мястото, където ще има лекции, net working, обмен на идеи, а партитата са паралелни по клубовете. Така се придава и колорит на вечерта. Когато дойде чужденец в София, едно е да отиде на голямо парти, а друго е, когато има възможност да обиколи няколко клуба. Преди две години от Sony Music бяха попаднали в Swinging Hall и бяха очаровани.

Пътуваш по света, какво е мнението на хората в бранша за нас, за сцената?
Тези, които не са идвали, подхождат малко пренебрежително и с мнителност. Но всеки, който е идвал тук, си тръгва със страхотни впечатления, та дори и някои са споделяли, че не искат да си тръгнат.

Истината е, че те идват тук с неособено големи очаквания и когато получат добро посрещане, уважение и партито се получи, на тях им става супер приятно.

Jeff Mills се появи на нашето парти изключително кисел и разстроен, че сме сменили хотела му от един 5-звезден в друг 5-звезден, но само след няколко часа беше супер впечатлен и очарован. Затова винаги съм казвала, че музиката е прекрасен начин на промениш имиджа на една страна.
 
Как мина твоето парти лято?
Напоследък повече работно, отколкото парти, но успях да си открадна няколко уикен­да за нови места на юг.
Открих няколко страхотни бийч барa около Солун и Атина. Комбинацията от музика и плаж ми е любима. Сега покрай организацията на SeeMe отново съм затрупана със задачки, но съм си обещала един Ibiza Closing през октомври.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *