Прозрачните напитки, които ароматизират вечерта

Keep your GIN up

0 коментара Сподели:

Кое обединява тоника, газираната вода, цитрусите, краставицата и дребните червени плодове? Ако си отгатнал и вече даже леко ти лъха на хвойна, казваме ти наздраве с правилния отговор – изпотена чаша джин. Марката избираш ти – на следващите страници отваряме по бутилка от по-добрите брандове, които сме опитвали досега. Междувременно наваксваме с малко от историята на тази родена за летния айляк напитка. Знаеше ли, че в миналото е била лечебна течност, произвеждана от италиански монаси?

LUXARDO

Представяме ти най-старата семейна компания за производство на алкохолни напитки в Европа.

Днес заводът на Луксардо се намира в Торелия, северна Италия, а във владенията му влизат над 20000 дръвчета с череши сорт Мараска (известните черешки мараскино, които често плуват в акваторията на чашите ни). Най-новият продукт на компанията е Luxardo Sour cherry gin, който пием с примиум тоник Томас Хенри – предпочитания спътник на джина в модерните барове в Европа.

CUBICAL

Джин Cubical се произвежда по стара английска рецепта в 100-годишни казани и се предлага в 3 разновидности – Cubcal Premium, Cubaical Ultra-Premium и Cubical Kiss. Характерното за него е съставката

Buddha`s hand lemon, която придава специфичен цитрусов вкус и аромат.

И понеже знаем, че държиш на безупречния пеъринг – препоръчваме ти да консумираш Cubical Kiss, който е в модерния розов цвят заради добавения екстракт от горски плодове, заедно с Thomas Henry Cherry Blossom. Cubical Ultra-Premium пък спокойно можеш да съчетаеш с освежаващия вкус на Thomas Henry Elderflower tonic. Ароматният тоник, който ще постеле цветчета от бъз по небцето ти, определено ще подчертае неповторимия Cubical характер. Наздраве!

WHITLEY NEILL

Whitley Neill Gin е кулминацията на традиция в дестилирането, която датира от 1762 година. Откривателският дух e характерен за всяко поколение от семейство Нийл. Приключението е продължено от Джони Нийл, осмо поколение мастър дестилър. Стремежът към откриване на най-добрите местни съставки, както и изследването на растения от целия свят – от

баобаб, Дървото на живота, или екзотичните билки и подправки на Персия до лимонената трева от Азия или червения портокал от Сицилия,

са в основата на джиновете Whitley Neill. Еликсирът на лятото се предлага в цели 11 вкуса, като пъстрата палитра включва Алое и краставица, Къпина, Дюля и Ревен и джинджифил.

BOMBAY SAPPHIRE

Поглеждаме под повърхността на синята бутилка – прохладно прозрачна лагуна с пикантен аромат на хвойна и билки, със свежи нотки на кориандър и лимонова кора. И точно като Жак-Ив Кусто се гмуркаме в изключителната й история. Как се ражда вдъхновението за един от най-добрите джинове в света? От рецептата на Томас Дейкин, пионер в производството на джин, който е имал дълбоки научни познания и достъп до най-добрите съставки.

Именно оригиналната рецепта, датираща от 1761 е в основата на Bombay Sapphire.

В бутилката с изображението на Кралица Виктория (символ на Англия – духовния дом на джина) откриваме перфектно балансирана комбинация от 10 растителни съставки: хвойна, лимонова кора, кориандър, ирис, корен от ангелика, бадеми, женско биле, кора от касия, кюбеб и райски зрънца. И това ако не е кралски вкус… Комплексен, богат, балансиран и с отличителен пикантен завършек!

CITADELLE

Кое е любимото ни време? Джин преобладаващо! Особено когато в ръцете ни са еликсирите на Citadelle – френски джин, наследник на традицията в Шато дьо Бонбоне от края на XIX век, който взимаме от „Мейк 98“ ООД. Днес Citadelle е модерна класика и сухият и отлежал Citadelle Réserve го доказва.

Само глътка и по небцето танцуват ликорис, ванилия, масло, череши, бадем, канела и дъб.

На бара на лятото е и морският Citadellе Dry Gin от областта Коняк, Франция. В симфонията на вкуса му влизат 19 различни билки! В ледената чаша с Rutte Celery Dry Gin пък се срещат Старият и Новият свят. С класиката на Рyтe разбираме, че най-великият майстор е самата история. След години експерименти с растения, билки и подправки Rutte Distillateurs успяват да дестилират и бъдещето. Хвойна, селъри, кориандър, корен от ангелика, портокал и кардамон – паролата на вкуса!

HENDRICK'S 

Звездите сякаш се пренареждат в деня, когато мастър-дестилър Лесли Грейси и нейният екип събират флоралните съставки за нов Hendrick’s вариант – Hendrick’s Midsummer Solstice.

Инфузия от космическия танц и магията на най-дългия ден.

Хвойната е подчертана от портокаловия цвят и нежния шепот на роза, лавандула и горски плодове. Hendrick’s Midsummer Solstice e лимитирана серия, която се произвежда в малки партиди. Още една причина да е изключителен!

CRAFT 19

Ако лятото има парола, то това е Craft 19. Марката използва разнообразието от билки в българската природа за създаване на един пълен с характер джин. Комбинирани са плодови, цветни, дървесни и цитрусови нотки, включително планинска хвойна от Родопския регион.

Името Craft 19 идва от броя на билките и растенията, придаващи усещане за мекота на джина,

който е перфектен за пиене чист, с бучка лед или смесен с не повече от 50:50 студена газирана или изворна вода. Без изкуствени аромати, добавени оцветители или консерванти!

Каним те на остров Св. Анастасия.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *