Събития за уикенда от вкъщи: 20-22 март

Да, знаем, че си вкъщи. Ние също сме.

0 коментара Сподели:

Ако вече си изгледал целия Нетфликс, направил си пролетно почистване и вече имаш няколко успешни скандала с този, с когото си се изолирал у дома, е време да посетиш някое и друго събитие. Спокойно, няма да те караме даже и носа да си изкарваш от къщи, а и вход няма да плащаш.

Добре де, може би поне входната такса на блока, така или иначе няма скоро да излизаш.

Образование

Ще се чувстваш значително по-добре, ако след целия този престой си се подобрил по някакъв начин. Сега е моментът да направиш това, за което винаги си казвал, че нямаш време. А в онлайн пространството има ХИЛЯДИ курсове и много от тях са БЕЗПЛАТНИ. Има и подкасти, като например този на Duolingo в Spotify. За да си изградиш навик, са нужни 21 дни, защо да не започнеш този уикенд?

Кино

Както вече споменахме, ще се състои цял онлайн фестивал за късо кино MyDarlingQuarantine с антиутопична тематика, но ако си настроен малко по-така, бродуейските мюзикъли също ще бъдат стриймвани безплатно! Върхът на сладоледа е и новината от Universal Pictures, че от петък ще излъчват онлайн актуалните си в момента филми. Ура!

А ето и повече инфо за MyDarlingQuarantine.

Изкуство

Освен тур в едни от най-известните музеи в света можеш да направиш и виртуална разходка в двореца „Версай“ или да си стриймваш на живо от Парижката опера. Внезапно холът ти се превръща в една малка Франция.

За повече подробности и още музеи и галерии си свали Google Arts&Culture.

Хапване

Благодарение на интернета (алелуя) можеш спокойно да си провеждаш видеоразговори не само с 1, а дори и с няколко човека едновременно. Това значи, че традиционният неделен брънч няма нужда да отпада, просто всеки ще си е вкъщи и ще яде каквото си е направил, като в същото време приятелите ти са с теб. Дигитално.

Питиета

Предлагаме една игра. Пускаш си новините и всеки път когато някой спомене коронавируса, пиеш един шот. До края на емисията вече ще се чудиш в кой бар се намираш и ще се опитваш да си викнеш такси, нищо че не си мърдал.

Пусни си някой от концертите, които селектирахме специално за теб.

Парти

Същата схема като при брънча важи и тук, но също така можеш и да стриймваш различни DJ-и направо от спалнята си. Ако разполагаш с готини светлини у вас и бутилка от какъвто и да е алкохол, партито е гарантирано. Отделно можеш да чекнеш и това дигитално парти, организирано от българи.

Спорт

Ако по принцип уикендът е било твоето време за спорт и раздвижване, не се притеснявай, че сега ще пропуснеш. Има онлайн фитнес и йога тренировки, така че можеш да ги пробваш. А чувал ли си за вино йога? В България все още го няма, но нищо не ти пречи да си го организираш сега от къщи.

Още събития виж и на този линк.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *