В София през уикенда: 18 - 20 октомври

Парти фантастичен уикенд

  • 18.10.2019
  • от Симона Пенчева

Още петъчно започваме с научнофантастичното откриване на романа Licitus, събота сме си запазили за дългоочакваното бохемско парти, което ще качи с още едно ниво нощните преживявания в града. Boiler room уикендa

за всички парти ценители финишираме в  неделя -  запазена за най-добрите ни приятели, в уютния двор на SOHO.

 

Уикенда откриваме с научнофантастичния графичен роман Licitus, награден с oтличие за най-добра графична литературна на Атлантик Прес (2017). Изданието е резултат от задълбочено проучване в традициите на научнофантастичнaтa илюстрация и филм, проведен от автора Виктория Стайкова. Книгата изследва идеята за човешката психика и възприятието на материалния свят чрез средствата на илюстрацията и писането.

 
 

В случай че все още се колебаеш как да запълниш културния си календар за края на октомври – топло-топло-горещо, открихме отговор. В тазгодишното издание на АСТ фестивал за свободен театър екипът е подготвил 6 вълнуващи и интензивни “все по-топли” дни. По традиция започва с КОНЦЕРТ - предвидена е  музика и театър да се слеят в едно - не кога и къде да е, а петък вечер в Бар “Петък”.

 

Съботата ни започва обещаващо с музикален лайв. Отбиваме се в Sofia Live Club за концерт, който носи своя есенен заряд, с полъх на любов и нови музикални изненади. Чудесен начин романтично да стартираме вечерта.

 

Дългоочакваното парти на любимата бохемска локация „Врабча“ 24 е кулминацията на уикенда ни.  След като първото такова се превърна в най-голямото домашно парти, на което сме били. Над 400 човека циркулираха между етажите на малката сграда на ул. „Врабча“ 24 - от улицата, през стълбите, на входната врата, в коридора, в кухнята и... Задимена светлина, пулт и танцуващи хора навсякъде. Този път бохемите отново ще преобразят студиото на Съвременни бохеми Contemporary bohemians в любимото ни  boiler room type of party, а освен това ни издават, че ни очаква и специална изненада на таванското им помещение.

 

В неделя си почиваме в SOHO Sofia* с Ador Barador**, които се обединяват за трети път в кампанията „SoDOGGY - шалче за чувалче“, след като с първите две нахраниха всичките 300 животинки в приют „Фермата“ на Animal Rescue Sofia***всеки път  в продължение на месец. Сред уюта на зелената къща на SOHO ще ни очакват свежите шалчета и аксесоари на Ador Barador с мисията да подкрепим спасените животни на Animal Rescue Sofia в приют „Фермата“.

С препратка към идната седмица ние ти говорим за софийския адски транспорт и метрото 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.