Събития за след работа: 30 септември – 04 октомври

Октомври с диво кино и яки изложби

0 коментара Сподели:

Посрещаме цветен и изпъстрен с любопитство октомври. Интересното вече се случва на градска територия, а тази седмица концентрирано, както го обичаме – в часовете след работа. Впусни се на обиколка с нас – предлагаме ти наръчник за пътешественици във времето, културата, пространството и формата.

 
 

Понеделнишки те каним да споделиш заедно с нас изложба "Хомосоц". За хомосексуалността в България по време на комунизма и отношението на режима към хомосексуалните се знае твърде малко, а често данните се изчерпват със слухове и непотвърдени клюки. През изминалите месеци фондация GLAS заедно с European Cultural Foundation извършиха изследване по темата въз основа на разнообразни източници и фокусирано върху 50-те и 60-те години на ХХ век. В проекта, който ще видим, взимат участие историци, социолози, студенти, куратори и художници, за да представят обобщена информация за периода.

 

Знаем, че EXE има много лица и всички те са и наши. Нетърпеливо ще се потапяме в “Нощта на предприемачите” – ежемесечно нетуъркинг събитие за всеки, чието хоби, страст или работа (и вероятно всичките три!) е свързано със стартирането и развитието на собствения бизнес. Това е фантастична възможност да се срещнете, да споделите информация и да изпиете по едно питие с други сходно мислещи хора от най-разнообразни бизнес среди. Събитието има само едно правило – не напускай, докато не се запознаеш с поне един нов човек. Сигурни сме, че няма да имаме проблем с това, така че ни очаква социална и мотивираща вечер.

 

Октомври посрещаме с ново издание на най-готиния винтидж маркет в града. Ще презаредим гардеробите за идните месеци с топли находки. Фреа се завръща в Младост 4, където ще гостува за един ден в Бизнес Парк София. И ние като тях силно вярваме, че всички ние можем да живеем по-зелено и в хармония с планетата. Целта на цветното събитие е да ни информира за последствията от бързата мода и да ни предложи алтернатива в лицето на употребяваните дрехи. 

 

Няма лош повод, който да ни е отвел към Gifted. Тази седмица причината е Justforfun – самостоятелната изложба на Rustwo. В нея той ще представи някои от новите си творби. Името на изложбата отразява начина, по който авторът се стреми да гледа на процеса на работа. И това че е по-важен пътят, отколкото достигането до крайната цел. Като отговори на търсенето на синтеза между физическо и дигитално, използваните техники при изработката на произведенията му сa различни и често биват повече от една. 

 
 

Мястото, което събира всички диви сърца, населяващи града. Този петък сме на благотворителна вълна по случай Световния ден на животните. Ще гледаме филми, посветени на четириноги, двукрили, двухрили и т.н. симпатяги. Парите от събитието ще дарим на фондация "Дивите животни" / The Wild Animals, която работи за опазването на биоразнообразието в България и полага грижи за изпаднали в беда животни

А пък съвсем скоро ще слушаме и гледаме Chemical Brothers.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *