София на електрическите тротинетки

Електрическите тротинетки Lime вече са в движение из столицата

0 коментара Сподели:

Ако ти се струва, че изведнъж светът полудя на тема екология, има основателна причина за това. Тя се измерва във време.18 месеца. Толкова е срокът ни да спасим планетата и себе си. Трудно можем да сме zero waste, но това не трябва да ни спира да опитваме. Електрическите тротинетки са един от най-новите ни варианти да помагаме както на природата, така и на себе си да се придвижим в града по-бързо и лесно. Вече можем да го направим, без да се налага да инвестираме в собствена такава. 

150 електрически тротинетки под наем. Това е най-новата услуга, която вече е факт в София.

Една от най-големите компании за споделени електрически тротинетки в света постави началото на този проект в София от днес. Нашумялите превозни средства могат да се използват чрез мобилно приложение, в което откриваме и специална карта. На нея подробно са изобразени всички места, откъдето можем да си вземем тротинетките. Колко обаче струва еко начинът на живот?

Отключването на една тротинетка струва 1.50лв, а след това цената за използването ѝ е 30 стотинки на минута. По този начин придвижването ни от точка А до точка Б за 1 час излиза 19.50лв. С тротинетката нямаме право да наберем повече от 20км/ч, така че мечтите ни да фучим с тях измежду заседналите в трафика коли изгаснаха по-бързо от зелен светофар. 

София трябва да диша, трябва да е еко и трябва да има място за всички.

Електрическите тротинетки са едно добро начало, но дори за тях вече има полюсни мнения. Важно е да се знае, че при неправилното им паркиране или създаване на ситуации за ПТП ще има глоби, както за всяко превозно средство и че услугата е достъпна само за лица над 18 години. Ние все пак се усмихваме на промяната и си казваме #hubavoe. Остава само да се насладим на пътуването. 

Виж 20 черно-бели фотографии на София през лятото

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *