В София през уикенда: 26 – 28 юли

Летен уикенд в града

0 коментара Сподели:

Имаме си всички необходими съставки, с които да забъркаме перфектно градско приключение. Впускаме се в съботно-неделни занимания със спорт на открито, фермерски базари, партита и коктейли на интересни локации, кино на открито. Изобщо все събития, заради които да звъннеш и да събереш тайфата, избрала да остане в града за уикенда. 

Петъчното парти е в TELL ME. „Истерика“ ни е подготвила следващия епизод от поредицата си събития за електронна музика, визуално изкуство и пърформънс. Ще започнем със сеанс по интуитивно таро и акустично импро с Ropotamo CO., следвани от електроакустик сет от Anna Maria („Истерика“) и Simone Viti (Ropotamo Cо.). Поканената специално за събитието Jelena (Chorbika) застъпва с лайв пърформънс и диджей сет. Всичко това миксирано в синхрон с лайв 3D мапинг таро анимации, представени от визуалния артист Ivelina Ivanova Ivanova.

Планината си е любима част от града ни, както и лесно бягство от жегата в центъра. В събота сутрин ти предлагаме да се разходиш за „Витоша летен фест 2019“. Спортният празник включва състезания по планинско бягане, планинско колоездене, туристически поход, забавна програма, песни, демонстрации и танци, за зрителите са предвидени сцени с възможности за много игри, забавления, томболи и награди. За най-малките е ще има и допълнителна емоция – ще могат да ползват безплатно опънатия над Боянската река алпийски тролей и сет за спортно катерене, осигурени от „Мачирски спорт“.

Каним те на второто за сезона Botanic Prosecco party. Не забравяй, че всеки билет за партито подпомага дейността на Университетската ботаническа градина. Домакините ще ни очакват със студено просеко и италианско джелато с просеко, създадено специално за събитието от Gelato & Latte. Компания ще правят приятелите от FREA – със специална цветна селекция модни предложения. Перфектното място за бохемстване с приятели в съботния следобед.

Използвай неделната възможност да заредиш дома си със свежи и истински продукти. Ще намериш всичко това на Фермерски пазар – „Оборище“. Организаторите ще представят познати и нови производители от цялата страна с най-доброто от продукцията им за сезона; ще има арт зона и козметика, традиции и занаяти, музика, тематични работилници за малки и големи.

Неделя за добра кауза. Дрехи, аксесоари, книги, списания още много съкровища от личните колекции на водещи инфлуенсъри – всичко това и още много ще откриете на благотворителния базар „Надежда за тати“. В инициативата ще се включат със свой собствен щанд блогъри и влогъри, познати на всички ни от социалните мрежи. Ще имате възможност да се запознаете с тях, да прекарате един прекрасен следобед заедно, а и да си закупите нещо от техните избрани артикули. Приходите от всяка покупка ще отидат в подкрепа за лечението на Кирил Николов – баща на Savina Nicole и Oliviya Nicole.

В разгара на лятото те каним на една кулинарна комбинация от късо кино и добра вечеря. За първи път ресторант Soul Kitchen и КИНЕМАТОГРАФ ще запретнат заедно ръкави, за да направят нещо по вкуса ни. Със селекция от 8 филма, сред които и българският „Четири жени“ на Деймиън Ривиера, късната юлска вечер ще е изпълнена със специалитети, които заслужават да се опитат. Hills Beer пък ще почерпят всеки гост с бира.

А ние ти даваме tips and tricks за по-лесен веган живот

Къде са най-яките коктейли в София? Виж ги в нашето видео

Какво става в града?! Последвай ни в Instagram и разбери пръв 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *