Какво се случва в Next 20 years?

За това колко е важен дори размерът на винените мехурчета

  • 09.12.2013
  • от Нора Тарандова

Отговорът е в бутилката с Chardonnay Brut 2010 на Domaine Boyar и онези малки мехурчета в пенливото вино, които ускоряват усвояването на алкохола в кръвта, вдигат бързо градуса на настроението и те карат да се чувстваш сякаш най-доброто предстои. Обикновено след втората чаша гледката пред очите се превръща в нещо знаменателно, с  дълбоко значение и бързо изплува отговорът на въпросите „как да живеем по-добре“ и „как да открием щастието за себе си“.

За качествата на Next 20 years Brut питайте онези стотина експерти, които го отличиха със сребърен медал още при неговия дебют на най-престижния в света конкурс за естествено пенливи вина Effervescents du Monde 2012  в Дижон, Франция. Световните капацитети от Forum Еnologie Association, особено френските, са изключително критични към вина, създадени по класическия метод на Шампан, каквото е Next 20 Years Chardonnay Brut, особено когато те идват от държави, прохождащи в тази винена материя. За тях е важен всеки детайл във вината, дори и големината на мехурчетата. За да получи едно пенливо вино медал във Франция, трябва да заяви наистина изключителни качества: финес, елегантност, характер, идентичност, перфектен баланс, комплекс от вкусове и аромати. В това отношение  Next 20 years Chardonnay Brut 2010 ухажва всички сетива с магията на тържествения екот и облак от бликаща, фина пяна, нежни плодови ухания, сочност и дивна игра с ромон на отлитащите перли.

„Domaine Boyar  за пръв път произвежда естествено пенливо вино и високата оценка е от особено значение за нас. Тя показва, че усилията да създадем едно елегантно вино по класическа технология си заслужават”, споделя с гордост главният енолог на избата Владимир Влъчков.


Chardonnay Brut 2010  е част от е юбилейната серия вина от ново поколение NEXT TWENTY YEARS – отражение на характерния за модерното винарство стремеж към хармонични и вълнуващи вкусове, с която Domaine Boyar  бележи първите 20 години опит от основаването и отправя поглед към следващите 20 години напред в бъдещето с нови предизвикателства и вкусове.

Перфектното съотношение между високо качество и разумна цена на вината на Domaine Boyar  е запазена марка на избата, която смело може да се нарече най-иновативната българска винена компания, предпочитана и обичана от ценители.

Според  модерните поверия, ако в новогодишната нощ тапата на Next  20 years Chardonnay Brut излети в тавана, годината ще бъде стремглава. Ако излезе внимателно, ще изживеете 12 спокойни месеца. А когато виното прелее, това е знак за много емоции и голяма любов. С повече мехурчета в чашата животът ще кипи, наситен със страхотни преживявания,