Кино и коктейли в двора

Културен център G8 организира Кинодвор - лятно кино до края на юли

0 коментара Сподели:

С официалната поява на слънцето започнахме да се оглеждаме (хипер)активно за безкрайни удоволствия под открито небе. Обичаме коктейли и дворове, но ако може да не се случват само празни приказки, а да комбинираме сладките пороци с интелектуалните такива. Намерихме си мястото. Културен център G8 организира Кинодвор – лятно кино до края на юли. Филмите, които ще можем да видим, са забележителни, различни и вълнуващи. Ще имаме възможност да държим хладен коктейл в ръка и да се наслаждаваме на Джъд Лоу, Деян Донков, Одри Хепбърн, Колин Фърт. Пък звездите ще са там вместо прожектори, за да бъдат вечерите ни съвсем филмови. В света на удоволствията уравнението изглежда така: Коктейл + кино = 10 лв. Ето и какво можеш да видиш:

ИДЕАЛЪТ
13 юли – 21.45 ч.

Този филм е перфектното френско кинематографско бижу, с което да започнеш маратона от кино под звездите. Най-подходящият филм за петък вечер е този, зад който стои лудият френски бохем Фредерик Бегбеде, когото познаваме предимно през литературата му.

Истории за удоволствия, любови, лъжи, секси френски хумор, красиви и порочни опиянения

и още, и още… ИДЕАЛЪТ ще те пренесе под дебелата сянка на големите очаквания, ще те разсмее до сълзи и без да усетиш… ще те трогне.

ГЕНИЯТ
17 юли – 21.45 ч.

Колин Фърт и Джъд Лоу. Това е достатъчно. Не е ли? Ще повторим. Колин Фърт и Джъд Лоу. Окей? Вече имаш билет, нали? Двама от най-добрите актьори на нашето време се събират на голям екран, за да разкажат историята на забележителния редактор Максуел Пъркинс.

Тъкмо той е “виновен” за това днес да четем писатели като Хемингуей и Фицджералд.

"Един редактор никога не може да знае със сигурност дали е помогнал на една книга да съществува, или я е унищожил напълно. Това е, което го държи буден нощем."

ИЗВЪН ПЪТЯ
18 юли – 21.45 ч.

29 юли – 21.30 ч.

Николай Волев е режисьор, когото познаваме от “Да обичаш на инат”, “Господин за един ден” и емблемата на българското кино “Маргарит и Маргарита”. С новия си филм той разказва съвременна история за любов, ревност и изневяра. На екрана събира Деян Донков и Аня Пенчева и те задават въпроса,

трудно ли е да изневериш на човек, който всъщност не заслужава изневярата ти.

Трудно ли е да бъдеш неверен на някой, който те обича и подкрепя, но просто не пази искрата помежду ви?

ЗАКУСКА В “ТИФАНИ”
22 юли – 21.45 ч.

28 юли – 21.30 ч.

Разбира се, перлата в короната на Кинодвора е срещата между Одри Хепбърн и Труман Капоти. Безапелационна абсолютна класика в киното.

Един от най-важните филми за всички времена.

Екранизация на роман, която остава във времето. “Закуска в “Тифани” въздейства като галантна походка на малка черна котка, тихо стъпваща по покривите. Винаги е добра идея да слушаме Moon river и да се наслаждаваме на класиката.

Напомняме, че уравнението е: Коктейл + кино = 10 лв.

Билетите на касата на Културен център G8.

Ако си хип-хоп фен, ще се зарадваш да разбереш, че La Coka Nostra те канят на концерт.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *