Поглед зад кулисите на един театър

Празникът на София е и ден на отворените врати в театър „Българска армия“

0 коментара Сподели:

Искало ли ви се е някога да хвърлите поглед зад кулисите на театъра? Да видите как любимите актьори се превъплъщават в сценичния си образ? Или да се превърнете в Кармен, Дон Жуан, Арлекин, Кралица Елизабет, Тореадор, морска русалка или мечка? Възможно е още тази неделя – на празника на София в театър „Българска армия“. Входът е свободен, а актьорите от трупата на театъра отварят вратите на ул. „Раковски“ 98 в 11:00 часа. Известните лица от малкия екран и сцената ще се преобразят в ролята на гидове, които ще ви развеждат из историята и настоящето на театъра.

Зад затворените доскоро врати ще видите „ковачницата“ на наградите „Аскеер“ и звукозаписното студио на Дони. Любителите на театъра ще могат да разглеждат и да се снимат с театрални костюми и експонати в специалния селфи корнър. А от 11 часа на сцена-клуб „МаксиМ“ новите лица от трупата на театъра ще четат приказки за най-малките, докато техните родители се разхождат из потайностите зад сцената. Не можете да пропуснете и фокусите на Бате Ненчо точно в 12 часа.

Освен че отваря врати за разходка из репетиционните зали, гримьорните, перукерните, архива, ателиетата, фоайетата с култови плакати и всички скрити за външен поглед места, театър „Българска армия“ слага началото на театралния сезон с билети по 7 лева в специалния ден.

Преди да се появи на сцена, всяка пиеса е прекарала завидно време за репетиция. Не пропускайте репетицията на „Черна комедия“, чиято премиера предстои през ноември. А в 16 часа на сцена „МаксиМ“ ще излязат Стефка Янорова, Антоанета Добрева – Нети, Луизабел Николова, Пламена Гетова и Сабина Коен за възстановителна репетиция на комедията „Вдигай завесата“, за която може да закупите билети и да гледате в 19:30 часа.

Ако театралните потайности ви изморят и имате нужда от почивка, можете да изпиете чаша кафе в кафе-клуба на театъра, а вечерта да гледате първата за сезона постановка – „Завещанието на целомъдрения женкар“.

Мистерията на Дон Жуан е въплътена в мощния актьорски талант на Васил Михайлов, който несъмнено притежава харизмата на покорител и съблазнител на женски сърца. Блестящи партньори са младите актьори Леонид Йовчев, Гергана Данданова и Тигран Торосян.

Празничният 17 септември е последният ден, в който билетите за всички постановки през септември, октомври и ноември са на специална цена 7 лв.! Есенно, празнично, театрално… ще разходим новите си дрехи по улицата на театрите на празника на столицата и ще се потопим в магията на театър „Българска армия“.

Ето къде и какво още можеш да посетиш до края на седмицата.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *