Кутия пълна със срам

Shamebox на Ива Свещарова и Вили Прагер

0 коментара Сподели:

Ива Свещарова и Вили Прагер, които познаваме от многобройните им проекти в полето на съвременния танц и пърформанс, за пореден път демонстрират умението си провокативно и интересно да нахлуват в чувствителни територии. Този път те затварят себе си и срама в сценичната кутия, за да го изучат отвътре и кръщават този екперимент shamebox. След което го превъръщат в представление, в което като децата са водени от безгранично, дори нагло, любопитство.

На 7-ми и 8-ми февруари от 19:30 часа в ДНК  ще се състои премиерата на shamebox, където на живо всеки ще може да види как играта загрубява и инфантилните желания стават все по-безсрамни.

Свещарова и Прагер преминават в обезопасените виртуални кутии, които онлайн пространството благодатно предлага, за да продължат да си играят. Често пъти по брутален начин, но и гротесково смешен.

Колко далеч стига всичко и колко ще издържат артистите на пърформативността на срама, ще разберете на място.

Заедно, поотделно и в сътрудничество с разнообразие от артисти от страната и чужбина, те са сред създателите на  работи като "Balkan Dance Reality Show", „Нашето последно па де дьо по Галина Борисова", "Strip naked, talk naked", "Victory Day", "Sequel For The Future", „Музей на хигиената". Освен това, като част от артистичния колектив Брейн Стор Проджект“, са и сред организаторите на международния фестивал „Антистатик“.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *