От Азия с любов

Ако все още не сте чували името Lie Sang Bong, запознайте се:

  • 21.08.2013
  • от Поли Николова

Lie Sang Bong е част от една по-нова генерация модни дизайнери – новаторите. Азиатецът, който стои зад марката, комбинира креативната елегантност на Франция с исторически елементи от Корея. Неговата запазена марка са силуетите с архитектурна форма. Обем, искри и блестящи черно, лилаво и и червено позволяват на жените, които носят неговите колекции, да се покажат в пълната си светлина като ексцентрични. Но все пак зад тъмните багри успяваме да открием нежна душа, влюбена в свободно пърхащите пеперуди, които пък са разпръснати из цяла една колекция на корееца.

Талантът му е за възхищение и не е учудващо, че Lie Sang Bong е артист по рождение. Израства в Сеул, където завършва академия по изкуствата, а по-късно започва да се занимава с театрално изкуство. В крайна сметка избира модата и през 1983 г. дебютира като дизайнер и печели конкурс по специалността си. Близо 20 години по-късно получава награда „Дизайнер на годината” в Корея, а през 2002 г. изгрява и на европейска територия, като показва колекциите си на френската модна седмица. В момента негови модели се продават в Сеул, Париж и Ню Йорк. 

Lie Sang Bong

Поетичен, чувствителен и все пак доста силен като характер, той се раздвоява между какви ли не лични предизвикателства. А вдъхновението си черпи от доста места – красивите героини от ноар филмите през 30-те, императорската любовна афера между Наполеон и Жозефин и така чак до родната корейска поезия. Той се посвещава на изучаването на различни култури и исторически епохи, като в дрехите си комбинира традиционно с новаторско виждане и плавно превръща модата зад името Lie Sang Bong в синоним на иновативност.

Lie Sang Bong


А за популярността на марката са се погрижили звезди като Beyonce, Rihanna и Lady Gaga, които с удоволствие обличат творенията на дизайнера. А чу ли, че Michelle Williams е новото лице на Louis Vuitton?