Най-култовите музикални и филмови годишнини през 2016

От времето, когато Даниел Крейг за първи път слага култовия смокинг, а Майли Сайръс още не може да туърква

0 коментара Сподели:

Ако 400 години от смъртта на Шекспир не те трогват, но пък мисълта, че набор 2000 вече са на 16, те кара да се чувстваш неприятно стар, то събрахме още няколко юбилея, които ще те хвърлят в размисли. Годините минават, но не се отчайвай като малко коте в менопауза, защото важен е духът и какво оставяш след себе си. Годишнините през 2016 носят спомен за времето, когато известността имаше пълнеж, но не с хилауроново съдържание, а хората се впечатляваха от смисъла, а не от липсата на такъв. И все пак е някак стоплящо да знаеш, че има изкуство и хора, които остават вечни. Почти колкото листовете в календара на Веско Маринов.

BATMAN СТАВА НА 50

12 ЯНУАРИ: Батрожден ден! Да, наистина са минали цели 50 години, откакто Адам Уест обу чорапогащи.

50 ГОДИНИ ОТ ПОСЛЕДНИЯ КОНЦЕРТ НА THE BEATLES

29 АВГУСТ: Сцената на тогавашния Candlestick Park в Сан Франциско се оказа последното място за изпълнението на фантастичната четворка, но не и последното, което ще чуем от тях.

STAR TREK СТАВА НА 50

8 СЕПТЕМВРИ: Точно днес в доста слабо телевизионно време е излъчен първият епизод от легендарния сериал на Джин Родънбъри, чийто старт никак не може да се нарече успешен. Кой е предполагал, че „Стар Трек“ ще сложи началото на една фантастична вселена.

CHARLIE’S ANGELS СТАВАТ НА 40

22 СЕПТЕМВРИ: Предшественичките на Дрю Баримор, Камерън Диас и Луси Лиу всъщност поставят началото на образа на жената агент и закачат на стената на почти всеки тийнейджър в Америка плакат на ослепителната Фара Фосет.

ROCKY СТАВА НА 40

3 ДЕКЕМВРИ: Силвестър Сталоун създаде и изигра не просто образ, а идол, обра куп номинации и награди, мултимилионни приходи и още толкова сърца на зрители.

TOP GUN СТАВА НА 30

16 МАЙ: Топ Том Круз в „Топ Гън“. И после в топ на бокс-офисите. 30 години по-късно ни остава само да повтаряме: Come on, Mav, do some of that pilot shit! Отново.

LINDSAY LOHAN СТАВА НА 30

2 ЮЛИ: Честит рожден ден, Линдзи! Сякаш вчера правеше капани за родители… Ех, времето си лети. Особено когато не си в затвора…

THE OPRAH WINFREY SHOW  СТАВА НА 30

8 СЕПТЕМВРИ: Опра вече е в национален ефир, а само година по-късно реди статуетки „Еми“.

THE SILENCE OF THE LAMBS СТАВА НА 25

13 ФЕВРУАРИ: 25 години, откакто знаем, че бакла и бутилка Кианти много вървят с черен дроб.

THE MACARENA СТАВА НА 20

3 АВГУСТ: 14 седмици на номер 1 и цял живот ice-breaker на сватби и офис партита. Кълчим кълки за здравето на Los Del Rio.

EVERYBODY LOVES RAYMOND СТАВА НА 20

13 СЕПТЕМВРИ: Ние всъщност предпочитаме брат му.

JERRY MAGUIRE СТАВА НА 20

6 ДЕКЕМВРИ: Силна година за кръгли годишнини, Том. Признаваме, you had us at hello.

HANNAH MONTANA СТАВА НА 10

24 МАРТ: Хана Монтана, ако знаеше баща ти колко чукове ще оближеш в следващите десет години, щеше да ти скрие микрофона.


CASINO ROYALE СТАВА НА 10

14 НОЕМВРИ: Daniel Craig дебютира като James Bond. И въпреки че не симпатизира особено на персонажа, милионите умилостивяват всеки, дори и лошото момче. Чакат го още много годишнини в костюма на Бонд.

А щом и Trainspotting се завръща след 20 години, значи все още има надежда за много от любимите ни филмови шедьоври.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *