7 лайв изпълнения на Майли Сайръс, с които да празнуваме рождения ѝ ден

Ако се чудиш какво да слушаш днес, пусни си тези лайв изпълнения на Майли, сигурна съм, че поне едно ще ти хареса

0 коментара Сподели:

Днес една ярка звезда в поп културата има рожден ден. Като голям фен на Майли често съм срещала удивеност и неразбирателство спрямо това, какво точно харесвам в нея, което е нормално при такава личност, която е провокирала дискусия през цялата си кариера.

Въпреки това реших да споделя няколко нейни лайв изпълнения, които може да те убедят, че това е една дама с  разпознаваем глас 

(нещо, с което малцина могат да се похвалят), безупречна техника, стил и тежко сценично присъствие. Майли е родена в град Франклин – Тенеси, през 1992 г. от майка актриса (Тиш Сайръс) и баща кънтри певец (Били Рей Сайръс – един от най- известните кънтри певци в Щатите) – няма как да пропуснем факта, че  кръстницата ѝ е великата Доли Партън.  Като за много други поп звезди пътят на Майли започва от Дисни, където стана безумно известна с образа на Хана Монтана. Споделяла е в интервюта, че ѝ е било трудно да се отърве от образа ѝ като тийн идол, но в крайна сметка успява. На 14-годишна възраст споделя на майка си, че е пансексуална и че не желае да се слага в рамка, защото любовта за нея няма пол. В края на 2019 претърпява операция на вокалните струни поради множеството ѝ концерти (започва турнета на 13-годишна възраст),  операцията ѝ променя гласа, става по-нисък и тежък. Тя споделя, че гласът е като лицето, събира бръчки с времето. Приема промяната като отражение на реалността и трудностите, през които е преминала.

Ако се чудиш какво да слушаш днес, пусни си тези лайв изпълнения на Майли, сигурна съм, че поне едно ще ти хареса.

Miley Cyrus – Tiny Desk (Home) Concert

Повечето от нас знаем за поредицата на Tiny Desk, която представя най-различни музиканти в „книжарна“ атмосфера с акустични концерти. Поради пандемията и локдауна много артисти снимаха лайвове от къщи, вкарвайки най-различни трикове като зелени екрани и сетове, с които се отличават.

Тук Майли избира да изгради въображаема мини детска спалня на сцената, а в края на видеото ще видиш музикантите извън „стаята“.

Типично ексцентрична изпълнява три песни, кавър на Fade into You на Mazzy Star, следват Golden G String и Prisoner от последният ѝ, седми албум (Plastic Hearts). Всичко в акустични версии.

Miley Cyrus – Midnight Sky in the Live Lounge

Няма лош лайв на BBC 1 Radio. Съответно комбото с Майли е повече от сполучливо.

Нейните лайв изпълнения се отличават с това, че „стрипва“ песните от свръхпродукцията и тогава се усещат основите на мелодиите, които са повлияни от кънтри рок музиката

(нищо чудно, като знаем кои са баща ѝ и кръстницата ѝ).

Miley Cyrus – The Backyard Sessions – „Jolene“

Говорейки за кръстницата ѝ, няма как да не си попаднал на този кавър.

Преди години избухна в интернет и има защо.

Няма как твоята кръстница да е Доли Партън и да не изпееш една от най-великите балади в историята на кънтри/фолк музиката.

Miley Cyrus – “Wrecking Ball” on the Stern Show (2017)

Майли на гости при Хауърд Стърн, рок звезда сам по себе си.

В началото на видеото тя споделя как никой от продуцентите, с които е работила, не е искал да продуцира един от най-големите ѝ хитове – Wrecking Ball. Тук разказва и как е записала песента и защо.

Miley Cyrus – Summertime Sadness (Lana Del Ray Cover)

Майли е музикант, който не се притеснява от това да прави кавъри и да ги пречупи през своята призма.

Комбото Майли – Лана е един нежен ураган, който няма как да не те „докосне“.

Miley Cyrus – Plastic Hearts (Backyard Sessions)

Още една песен от последния ѝ албум със същото заглавие. Пак можем да усетим лек ексцентричен кич с силна нотка на американски фолк.

Miley Cyrus – Heart оf Glass

Завършваме селекцията с още един шармантен кавър на Blondie.

Сложи слушалките, Volume – 100% и не забравяй, че всеки един от нас носи в себе си малко или много от този глам рокендрол прах. Не се притеснявай да го показваш.

Мик Рок, който погледна рока в очите и го обезсмърти

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *