В СОФИЯ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИЯ УИКЕНД НА МАЙ

Важни, интересни, забавни неща за 27-29

0 коментара Сподели:

Ако имаме поне едно категорично желание, то е да спре да вали. За няколко месеца! Дъждовните уикенди вече не са ни интересни,a и имаме толкова много слънце да наваксваме, че чак се чудим как ще си го съберем в предвидените само три месеца за лято. Започваме с нещо като план за уикенда, в който редуваме активности вътре и вън. Ей, така, за да не може да ни прецака отново времето…

БАЗАР ЗА РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ ЛАМПИ
СЪБОТА, UNDERGROUND GALLERY

Под покрива на галерия Underground се събират всички творчески колективи от Culture Lab за съвместна изложба, обединена около един единствен символ – светлината! Тя е водещ фактор в творческия път на авторите и неслучайно всяко ателие се е изкушавало да изработи своя собствена форма, през която да пречупи светлината. Колекциите им са уникални, идеите – иновативни, всяка лампа е направена с любов и мисъл и заслужава да бъде видяна. Ще има и музикален съпорт от Dumbfound, входът е свободен и отворен за всички след 15 часа.

MEADOWS IN THE MOUNTAINS PROMO
СЪБОТА, STUDIO EW

Дни преди началото навълшебния Meadowsin the mountainsзамесените се събират за генерална репетиция. Да се преброят, да пийнат по едно-две и да послушат качествена музика. Зад пулта ще са Niki Phoenix, Tiho и Pepp, добре познати градски агенти. Входът е свободен, танците – препоръчителни.

NIKE+ RUN CLUB SOFIA
НЕДЕЛЯ, ЮЖЕН ПАРК,

Вменюто на всяка твоя неделятрябва да има порция бягане. Спортът рано сутрин дисциплинира и връща живота в тялото след това, което си му причинил предните дни. Въпросът е обаче да успееш да станеш. Ако това се случи, организаторите ще те възнаградят за усилието с шанса да спечелиш супер маратонки и ценни съвети за загряване. Дистанцията определяш според възможностите си, така че не се притеснявай, че ще излезеш много от собствения си комфорт. Стартът е от паметника с птиците, бъди там в 9 без 10.

VINTAGE GARDEN PARTY
НЕДЕЛЯ, Оnce upon a time… BIBLIOTEKA

В неделя го дават слънчево и топло. Перфектното време за първото за годината Vintage Garden Party. То ще извади на бял свят хендмейд красотите на редица познати и непознати автори, като сред тези, които не вършат добра услуга на бюджета ни, са Beti hand mades, Mechanical Stuff Project, Cheese & Ashtray, Chez Fefe. Музиката ще е от Смъгларите както всеки път, а танците от теб! Партито започва в 15 часа.


LAMBENT в СКЛАДА
НЕДЕЛЯ, SKLADA

И ако до неделя следобед не си получил нужното вдъхновение, то може да наминеш през пространството на SKLADA след 4, където малкият български бранд Lambend ще направи първото си представяне на живо. В концептуална изложба авторите ще покажат своите плъстени килими, ще споделят част от магията на тяхното създаване и ще те вкарат директно в кухнята на творческия процес със специална видеопрожекция „В ателието“. Ще бъде уютно, приятно и изненадващо вкусно.

ЗА ДА Е ПЪЛНА ПРОГРАМАТА, ВИЖ И НЯКОЛКО ФИЛМА, КОИТО ЗАСЛУЖАВАТ ТВОЕТО ВНИМАНИЕ

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *