НОВА МУЗИКА ОТ IGGY POP, DAUGHTER И KELELA И GOLDLINK

Най-новите парчета, които трябва да слушаш!

0 коментара Сподели:

Здравейте, приятели! Надявам се, че се чувствате добре от това обръщение. Все пак вече 4 пълни месеца всяка седмица си правим среща всеки вторник на сайта goguide.bg и си говорим за новата музика от цял свят. Е, да, аз говоря малко повечко, но искрено ще се радвам да споделяте и вие градивни коментари, предложения и всъщност каквото прецените за рубриката ни Go Music.

А тази седмица… Тази седмица сме истински цветни и шарени! Ето защо:

IGGY POP ЗАВИНАГИ В 1-ВА КЛАСА!
Миналата седмица, по-точно миналия четвъртък, една очевидно дълго пазена музикална завера беше разкрита: великият Iggy Pop се подготвя за среща с тифозите си. Датата на срещата е 18 март, петък. Мястото: по ваше желание.

Ако Aaron Ramsey прояви разбиране и усмири головия си устрем, в средата на 3-ия месец от 2016-а ще чуем тавата на Iggy ‘Post Pop Depression’. Предполагам очаквате сега да видите линк към песента ‘Gardenia’ и да си кажете: “Нали за нова музика е рубриката, аз това парче съм го слушал!”, но…

За мен е привилегия да ви представим чисто новия сингъл на Iggy Pop, продуциран от Всемогъщия Josh Homme; парчето ‘Break Into Your Heart’.


Трак – едновременно мрачен, но и звънлив, в който и без да знаете какво слушате, ще усетите, че е продукция на Homme – идеолога на Queens of The Stone Age. Модерен звук, с корени в блуса – модел, който постоянно си припомняме колко добре функционира както за нас, така и за артистите и лейбълите. Аз лично не съзирам нищо лошо, а и така и така от години съм си продал душата на тези демони – Iggy и Josh. Към тях се присъединяват и Dеаn Fertita (QOSA) и барабанистът на Arctic Monkeys – Matt Helders. Както сами виждате – отбор юнаци!

68-годишният punkrocker сподели в интервю за New York Times темата на новия му албум: “Какво се случва в края на дългогодишната ти служба? И какво се случва с честта ти?” – пита се Pop, признавайки че се възприема като някакъв вид хибрид между себе си и военен ветеран.

Е, Генерале! Армията ви винаги ще ви следва! Особено ако я водите с толкова вълнуващ марш.


DAUGHTER И ВТОРИЯТ ИМ АЛБУМ – ‘NOT TO DISAPPEAR’
Daughter са изключително качествена инди-фолк група от Лондон. Банда, която още с дебюта си през 2010 година загатна за артилерията, с която разполага. На 15 януари феновете на Elna Tonra, Igor Haefeli и Remi Aquilella по цял свят предполагам са подскочили три пъти от радост. Вторият дългосвирещ запис на триото ‘Not To Disappear’ – развива таланта им да композират мрачни, но и динамични тракове. Със сигурност няма опасност да ви доскучаят тези 10 песни. (В японското издание има и един бонус – ‘The End’.)

Чуйте ги, казват се Daughter и са чудесна емпатична компания в зимните дни.

KELELA FEAT. GOLDLINK – ‘REWIND’ REMIX – ГЪЗАРИЯ!
Две от горещите имена на съвременния хип-хоп/брейк бийт звук – Kelela и Goldlink представиха своето комбо – нова версия на сингъла на дамата – ‘Rewind’. Премиерата се случи снощи в предаването на надявам се вече добре познатата ви Annie Mac в ефира на BBC Radio 1.

За останалото… сънената Kelela ще ви разкаже:
 

До следващата седмица, приятели! 🙂

Виж какво слушахме миналата седмица!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *