В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА 8-10 ЯНУАРИ

Или какви да ги вършиш в София през уикенда

0 коментара Сподели:

Първи активен януарски уикенд, след като задраскахме предишния в следновогодишно наспиване и дояждане. Време си е да раздвижиш тяло и мозъчни клетки и да видиш какво толкова му харесват на тоя град. Културната ти програма включва все неща на ръба между арта и забавлението, така че – дерзай!

"ВИКТОРИЯ", ИЗЛОЖБА С ФОТОГРАФИИ НА ДИМИТЪР ВАРИЙСКИ
ПЕТЪК, ДОМ НА КИНОТО, 19:30 ЧАСА

Димитър Варийски започнахме да следим след доста въздействащия му проект с фотографии на предмети от Битака – The Mall of Malashevtsi. След като ни показа една друга София, този път ни води на снимачната площадка на едно от най-обсъжданите родни заглавия в последно време – филма "Виктория". В изложбата има въздействащи портрети на актьорите във всевъзможни състояния, до които ги докарва превъплъщението; детайли на предмети, които "обитават" пространството, но остават мълчаливи свидетели на историята; работни моменти, в които кино магията се случва. Ако проявяваш интерес, виж повече тук.

ЯНУАРСКИ БАЗАР ЗА ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ
НЕДЕЛЯ, МАГАЗИН VINTAGE STEREO, 12:00-17:00 ЧАСА

Нова година – стари грамофонни плочи. Ако винил треската не те е подминала, знаеш коя е задължителната точка на неделната разходка всеки първи уикенд от месеца. В случай че нещо ти е изскочило от ума, ние послушно ти напомняме. Отбий се, разрови и си намери съкровище. Това, че ще срещнеш и други от твоята порода, е бонусът. За повече инфо, виж тук.

ДЕГУСТАЦИЯ НА КАФЕ
СЪБОРА, DABOV SPECIALTY COFFEE

Вече сме ти разказвали за майстор пекаря на специални кафета Йордан Дабов.Той знае как да трансформира зърната кафе в нещо с омайващ вкус и аромат. Ако и ти като нас смяташ, че приготвянето на кафе е цяла наука, съботната дегустация ще те зарадва както защото ще опиташ какво ли не, все на наистина високо ниво, така и защото ще вдигнеш кафе културата си и умението да разпознаваш различните по вид, родина и начин на приготвяне зърна и напитки. Подробности за записването има тук.

MULLIGAN BOARD GAMES CLUB
СЪБОРА, МУСАГЕНИЦА, БЛ. 106, 16:00 ЧАСА

Единствената вселена, в която има шанс да размениш овца за камък и това е добра сделка, е тази на Катан. Ако предходното изречение ти говори нещо и "извиква" спомена за вечери с напечени настолни игри с приятели, то Mulligan Board Games Club е място, което е добре да отбележиш на личната си софийска карта. Повече информация какво са ти подготвили за откриването на пространството и как да го намериш най-лесно, има тук.

THE DARK SIDE OF WHITE STORK
НЕДЕЛЯ, KANAAL, 14:00

Тъмната страна поначало ни влече. „Бял щърк“ открива бирената година на 10 януари с нов тъмен вариант: шоколадов стаут с люти чушлета. Стаутът е колаборация с Chilli Hills Farm – родната ферма за люти чушки и зеленчуци във витошкото с. Кокаляне. Варен е с опушени чушки от сортовете Чипотле и Хабанеро. Използвани са 5 различни малца, сред които водещи са ечемичен и препечен шоколадов малц. Крайният резултат е със сила 7.3%, шоколадово-ядкови нотки и деликатно лют и опушен вкус. Към това прибави и гурме бургери и ребърца… Нещата са ясни. Повече за събитието тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *