7 ТИПА МАЦКИ СПОРЕД БАНСКИЯ

Или как с един коментар да спечелиш чанта GUESS + калъф за телефон LOVE MOSCHINO

0 коментара Сподели:

Любимото време за едни и кошмарът за други е моментът, в който трябва да се премениш с плажни одежди, готова да събираш шопи и гларуси на ято. За повечето мацки времето за „усмивки, слънце и вълни“ е предшествано от изтощителен шопинг маратон, трескаво ровене из забравените дебри на гардероба, нервно дупене пред огледалото, опъване на презрамки, натъпкване на подплънки, селфита от различни ъгли, съпътствани с високо кръвно налягане и пресмятане на оставащото време до морето. Има ги и онези благословени дами, които или изглеждат супер по бански или на които просто не им пука. Независимо дали отделяш един сезон за подготовката за плаж, или грабваш първото нещо, което откриеш в чекмеджетата, колкото да не си както майка те е родила, имай предвид, че малкото парче плат е визитната ти картичка на пясъка.

С нашите приятели от Fashion Days се поразровихме из техните чекмеджета, за да ти илюстрираме най-ясно как виждаме различните видове плажуващи мадами. Дори решихме, че може да предотвратим евентуалното харакири след обиколката по магазините за бански, и ти предлагаме да цъкнеш върху всяка от картинките и да разгледаш какво намерихме в скрина на Fashion Days за съответния тип мацка.

Помисли в кой от изброените типове се разпознаваш и ни напиши коментар към тази статия. Може именно ти да спечелиш чантата GUESS и калъфа LOVE MOSCHINO, които подаряваме на една от нашите читателки!

Победителката ще бъде изтеглена на случаен принцип на 15 юни, а името й ще обявим в нашата Facebook страница.

СПОРТИСТКАТА

Хиперактивна, подскачаща около мрежата за волейбол, яхнала джет или сърф, спортистката трудно ще откриеш по хавлиите. Най-отличителното за тези мацки е обикновеният, спортен бански. За тях е супер важно да не го изгубят във водата, докато скачат от някоя скала или се гмуркат за време. Дебелите презрамки и боксерките са най-естественият избор за тях, а мисълта за разликата в тена изобщо не ги вълнува. Общо взето, по това можеш да прецениш дали въпросната девойка е способна да ти убие ентусиазма с един шамар, по-силен от този на баща ти след най-голямата ти беля като дете. Сексапилът не е нещото, по което ще ги познаеш, просто защото банският, който биха избрали, далеч не подчертава женските им форми. Но от друга страна стегнатото тренирано тяло е секси дори изгоряло на дебели PUMA страпс…

КИФЛАТА

Сещате ли се за полуотворените ковчежета със съкровища на дъното на морето от приказките? Всъщност това не е наследството на някоя потънала династия, а изгубените във водата бижута на всички кифли, престрашили се да припарят до водата. Освен по накитите на килограм ще ги познаеш по обилното количество лъскавко по банския, гарниран с къдрички и, разбира се, достатъчно добре оборудвани с подплънки. Колкото повече акценти има визията, толкова по-добре. Целта е да привлекат вниманието на всички, като започнеш от скромно почиващите си немски туристи, през  кукуруз–търговците, до щипалките на плиткото.

СРАМЕЖЛИВАТА

През Средновековието етикетът повелявал уважаваните дами да се къпят само с дрехи с широки ръкави. Допълнителни и задължителни детайли били плътното бельо, чорапите, обувките, шапката. А за да не изплува дрехата на повърхността на водата, пришивали към полите тежести. Наследнички на средновековните тенденции можеш да забележиш и днес, някъде измежду почти голите русалки. Слава богу, не се плацикат с прикрепени към бикините тухли, но пък предпочитат по тях да има повече плат. Днес класическият суимсют за срамежливите мацки са танкините, или целият бански, който прикрива голяма част от торса. Шаловете са любимият им аксесоар и обикновено владеят около 10 техники за различно връзване и декориране.

ХИПСТЪРКАТА

Винтидж бикини с висока или ниска талия, съвсем изчистен бански от две части, каре, райе, флорални щампи, indie мотиви. Хипстърският морски аутфит почти никога не се състои само от бански, а е в комбинация с къси дънкови панталонки с висока талия, прозрачни, широки топове, шапки, класически Рейбан очила и т.н. Въобще всичко, което би стояло ефектно на снимка в Инстаграм. Хипстърското течение предполага банският ти костюм да е някаква секънд хенд находка, стар бански на майка ти или нещо, което да не крещи колко е скъпо и марково, въпреки че комерсиалните модни тенденции са засмукали и това субкултурно течение. Ако видиш около хавлията чифт converse-ки, заровена в пясъка бира, тютюн за свиване, аранжирани като от снимка в Тъмблр, то най-вероятно си попаднал на плажуваща хипстърка.

ФЕШЪН ИКОНАТА

Съгласно последните модни тенденции за сезона фешън иконата събира погледите на всички туристи. Тази година една такава мацка би избрала бански с флорални мотиви, нежни цветове,  бохо стила или класическото бяло и черно, комбинирани с подходяща плажна рокля, туника и, разбира се, незаменимите плажни аксесоари. За нея тенът е свещен, а времето, прекарано под слънцето, е задължителната лятна инвестиция. Тя почти не прекарва време във водата, най-вероятно ще я засечеш сама и по-добре не прекъсвай блаженото й гущеруване, защото не е от най-комуникативните.

ПАРТИ МАШИНАТА

Най-горещите плажни партита са мястото, където можеш да засечеш мацките тип „парти машини“. Тях не ги вълнува толкова с какво са облечени, стига да е удобно за танци, но същевременно достатъчно ефектно, че да фитва на обстановката. Те тотално разбиват мита, че целият бански е признак на консервативна индивидуалност, целяща да прикрие недостатъци. Напротив. Парти машините биха избрали изрязан цял бански с крещяща щампа, златисти или сребристи половинки, естествено комбинирани с къси панталонки, поли и слънчеви очила, които крият стабилна парти история.

ОСВОБОДЕНАТА

Да, тук става дума за монокините, или по-конкретно за мадами, които не се свенят да покажат тялото си. Логично, в случая при избора на бански те се съсредоточават върху долната част, която може да е както нещо едноцветно и семпло, така и нещо ефектно с панделки и подчертаващо апетитните форми. Мацките по монокини със сигурност могат да се похвалят с достатъчно самочувствие и непукизъм. И един бърз съвет към мъжката аудитория: ако решиш да се джойнеш към компания от припичащи се почти дибидюс момичета, не забравяй, че ключовото е концентрацията. Знаем, че е трудно за погледа ти да се ориентира между два чифта очи, но дай всичко от себе си.

Жегата вече е налице, но до бийч месеците и отпуските остава още малко време. И понеже предстои  голямото лятно снимане, отбелязване и тагване, ние сме помислили за клетия ти смартфон и всичкия пясък и вода, които го застрашават.

Калъфчето LOVE MOSCHINO ще закриля телефона ти от зли песъчинки и удавяне, а чантата GUESS ще бъде перфектният финален щрих за един перфектен летен аутфит. Затова не се колебай да споделиш коя плажна мацка си и с малко късмет на 15 юни за теб ще има маркови подаръци!

Не забравяй да помислиш и с какъв бански ще се появиш ти тази година…

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *