НЕЗАВИСИМИЯТ ТЕАТЪР ВЕЧЕ СИ ИМА ДОМ

Ново театрално пространство цепи мрака, онзи културния мрак

0 коментара Сподели:

От години се молим на Мелпомена и на всички трагични, драматични и комедийни музи да ни позволят и ние като нормални европейски челяци да имаме дом за независимия си театър. Родната театрална сцена имаше нужда от него, ние имахме нужда от него, а накрая той взе че ни се случи и сега сме на седмото небе.

Преди броени дни, в мразовития ноември, съвместно с I AM STUDIO и в неговото пространство на ул. „Раковска” 149, врати отвори ПРОГРАМА „СТУДИО „РЕПЛИКА". Въздъхваме и казваме, че „СТУДИО „РЕПЛИКА" е новият, вдъхновяващ проект на Театрално сдружение "Реплика" – носители на Голямата награда за полет в изкуството "Стоян Камбарев" за 2014 г.


Лудаците от „Реплика“, сред които Ованес Торосян, Боряна Пенева, Георг Жено, Благой Бойчев, Ивайло Драгиев и др., ни скриват шапките с идеята новото място да приютява съвременни пиеси, документални, интердисциплинарни проекти, както и да дава шанс за реализация на млади актьори, режисьори, сценографи и драматурзи. То също ще е и пристан, където ще се даде път за изследване на нови театрални естетики, за осъществяване на представления, премиери, ателиета и лаборатории.

Ако си мислите, че по-хубаво няма накъде, ви опровергаваме в миг, като казваме, че входът за всички представления, включени в програмата до края на 2014 година, е свободен, а на добра воля може да подкрепите проекта с левче-два на отредените за това места.

Както ни напомнят организаторите: вход – свободен, изход – "на шапка".

В случай че ви стана нетърпеливо, може да видите какви ги вършат независимите, като погледнете програмата им ето тук, а ако ви интересуват нещата, които ще се случват до края на месеца в Седмица на театър "Реплика", надникнете тук.

За финал казваме, че дуендето се случва на хора със свобода в сърцето и мечти до небето, а за всичко по-стойностно и нестандартно ви чакаме на ул. „Раковска” 149. Честито!

Хвърли едно око какво и къде се случва в театралната ни рубрика.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *