Разпада ли се група „Молец“ – въпрос за милиони?

Дали Крис и Юли ще продължат да пеят - това е въпросът, който развълнува интернет пространството, а ние ти даваме всички подробности

0 коментара Сподели:

Поредната група, която се разпада?

В интернет пространството гръмна епична новина – групата ‚,Молец“ драматично обяви предстоящия си голям концерт за ‚,Последен“, след това изтри няколко поста в социалните си мрежи, а след това заговори за дълга почивка до… не се знае кога.

Феновете по целокупната земя се обляха в сълзи, а само дни по-късно стана ясно, че момчетата май не се разпадат, а са ‚,по-силни от всякога“.

Признаваме си, че имаме фланелка с надпис ‚,Прекалено стари за ‚,Молец“, но нека все пак видим анализа на ситуацията през погледа на Бисерка Граматикова – Беки, която обещава да е наш верен гид в света на интересното от социалните мрежи тази седмица:

„След концерта ще си вземем дълга почивка без изяви“, хвърли бомбата дуото „Молец“ пред прага на заключителния концерт от своето национално турне.

Предстоящото на 21 ноември музикално събитие драматично е озаглавено „Последното“.

Междувременно дуото пусна и рекламен клип за концерта, в който ще участва и „Мистерията на българските гласове“. В допълнение предходните постове в социалната мрежа на групата са изтрити, поради което емоционалните реакции на феновете не закъсняха. Група „Молец“ взриви публиката и получи статут на феномен на българската музикална сцена още с появата си преди 4 години. Дуото получава непрестанно признание от момента на първия си сингъл „Мед“ до днес, независимо дали на нас ни допада музиката им или не.

В своите песни Юли и Крис залагат на поетичния текст и емоционалното изпълнение. „Молец“ трудно се побират в духа на съвременната поп музика, защото текстовете, стилът и поведението им е нещо различно, което не беше завладявало музикалния ни пазар досега. Неслучайно през 2023 и 2024 година групата обра годишните музикални награди на БГ Радио – за текст, дует, албум и видеоклип. Освен с музика „Молец“ изпъкват и с визуалните продукции, които съпътстват тяхното творчество. Награждавани в категория „БГ видеоклип“ са песните „7 дни“ и „Цялото време“, като и двата клипа са режисирани от Крис Захариев, който върви в комбина с Крис Макаров и Юлиан Славчев още преди началото на техния музикален път. Зад „Молец“ стои цял екип от приятели и бивши съученици, споделял е в свое интервю Захариев.

В момента „Молец“ са на върха на славата си и в разцвета на силите си, затова на пръв поглед оттеглянето им от сцената изглежда шокиращо.

Нуждата от дълга почивка обаче може би наистина е необходима. Бързата слава винаги носи със себе си голям натиск, очаквания и чист психически тормоз. Българинът силно люби и мрази, както е казал Ботев. Ето защо при всяко ново явление – особено в сферата на популярната култура – възприятията са диаметрално противоположни, а коментарите изпадат в крайност.

„Молец“ си спечелиха много фенове и много хейтъри. Характерният им стил, моден усет, начин на изразяване,

липсата на алфа-мъжкарски оттенъци както във визията, така и в душевността им провокираха българската аудитория.

Освен на пародии и меметата момчетата от дуото станаха обект на откровен език на омразата. Колкото смирен и неутрален да е човек, едва ли е напълно устойчив, що се отнася до заливащия го негативизъм.

Не на последно място отчитаме факта, че последните месеци трябва да са били доста изморителни за групата. След редица мащабни концерти из страната – работа на бързи обороти, пътуване, репетиции, срещи с огромен брой хора – почивката се явява като най-естественото нещо. Така че, ако „Молец“ са решили да си отдъхнат, май не сме толкова изненадани.

Или както каза Мила Роберт: „Ще се реве мощно“.

Талантът рядко стои мирно на едно място и нищо чудно „дългата почивка“ да даде пространство за нови идеи, вдъхновения и смисъл. Все пак Крис и Юли са млади, влюбени и имат цялото време. А може би слуховете за разпада на ‚,Молец“ са силно преувеличени – следим, пък ще видим.

„Молец“ отново на турне: това ще е нещо Друго…

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *