Събития за седмицата: 7-13 октомври

Да бъде кино, след това кафе – открадни идеи какво да правиш в София

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата: 7-13 октомври

София не се прибира вкъщи.

Ходи повече на гости, не обича да се събува и не спира да говори. Прекарва часове в размисли „какво искаше да каже еди-кой си“, след това го блокира и забравя. Понякога обича парти, друг път предпочита тиха зала с картини. Между двете хапва на крак и винаги носи слънчеви очила. След броени дни ще напомни, че е сезонът на червеното червило, и знае отлично, че октомври означава кино! Ето какво ти е намислила втората седмица на месеца. 

95 години Радичков
9 октомври, кино „Одеон“

Време е за българско кино!

На столицата ѝ предстои месец, посветен на Йордан Радичков, в който ще гледаме пълнометражни и къси филми, създадени по историите на великия писател. Такива, които знаеш, или други, които за първи път чуваш – използвай тази възможност, спомни си за любими класики, гледай големи актьори и се наслади на едно творчество, което не остарява. Поредицата от събития започва в сряда, когато първи на сцената излиза документалният филм „Черказки хроники“ за живота и творчеството на българския автор.

Синелибри откриване – ПАРТЕНОПА
10 октомври, Зала 1 на НДК

Отново е онова време от годината, в което посвещаваме всяка свободна вечер на CineLibri!

Международният кино-литературен фестивал избира за откриването си да представи „Партенопа“ – новия филм на Паоло Сорентино, един от големите майстори на съвременното италианско кино. Не си прави планове до 3 ноември, нека киното те води!

Огледален свят
10 октомври, Pirotska 5 Event Center

Огледален свят

Средата на седмицата ни обещава съвършено събитие, което да ни вдъхнови, впечатли и влюби.

Магията на изкуството този път идва под формата на танцов спектакъл, преминаващ през 20 уникални авторски хореографии, изпълнени в различни стилове от 30 изпълнители. Очаква те разнообразие от танци, приказни сюжети, балет, фламенко, фолклорни картини, акробатика, епик фентъзи, огън, лазерно и светлинно шоу и още. Намигваме ти, че това няма да е последната ни среща с вълнуващото шоу!

Oborishte Social Creative Market
12 октомври, Subcultura

И тези 7 дни София ще прелива от изкуство и талант, и този уикенд ще прекараме часове на базар!

Брандове и артисти – майстори на керамика, създатели на свещи и аромати, селекция на чай и кафе, уникални бижута, дизайн обекти и още ще ни дадат поводи да обновим дома или гардероба. На място ще те очаква също вкусна храна, нови приятелства, hand-poke татуиране от @sashetu, рисуване и глазиране върху авторска керамика от MUP (чаша или чиния – 69 лева) и други изненади. 

DABOV FAMILY FEST
13 октомври, парк „Заимов“

Събития за седмицата: 7-13 октомври

Неделята запази за празника на кафето!

DABOV Specialty Coffee затваря всичките си локации в страната и събира целия екип, за да ти подари ароматно преживяване. Събитието ти обещава активности през целия ден – щандове с кафе и десерти, дегустационни сесии, бариста класове, куклен театър при НАТФИЗ, концерти, етиопски кафе ритуал, суинг танци и още много изненади. Не е за изпускане!

Филмът с частица от душата на Гунди – „Легенда за любовта“ трябва да бъде гледан!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *