Новият епизод на „Питие и битие“ те среща с Йордан Дъбов – чуй повече за кафето и кафе културата у нас

Запознай се с професионализма, разбери кои са нашите любими кафе локации и научи повече за новата ни рубрика „Кафе на епизода“

0 коментара Сподели:

През септември подкастът на Go Guide „Питие и битие“ се гмурка в една необятна като вселена тема – кафе и кафе култура у нас.

Във времето, когато сме вече активно в града и имаме нужда от любимата ни напитка всяка сутрин, няма как да не си поговорим за историята на кафето, за това как се разви кафе културата в последните години в София и за особеностите на specialty coffee манията, която е обзела всички напоследък. От този епизод си имаме и чисто нова рубрика – „Кафе на епизода“, в която всеки път ще те водим до различна кафе локация в столицата, а баристът на мястото ще ни приготвя по една кафе напитка и ще ни разказва за нея. Така ти даваме идея какво ново да опиташ следващият път когато искаш щастие в чаша!

В първия епизод на рубриката ни пием кафето си в The Ritz Café на бул. „Цар Освободител“ 12А.

Там опитваме фамозно класическо капучино, като за него ни разказва собственикът на мястото Емил Риц.

В епизода ще чуеш и опита на един специален човек и професионалист – страхотният Йордан Дъбов.

Именно неговото запознанство с кафето, последвалия курс за баристи и мисията – да предлага една по-добра чаша кафе всеки ден – го връщат обратно в България, за да разказва и показва. Чрез обучения на професионалисти, мениджъри на заведения и дори на любители на кафе той успява да предизвика както интерес към процеса, така и влюбване във вкуса. Следват стъпки към правилното оборудване, след които идва и цяла нова страница в живота му – от дистрибутор на кафе израства в собственик на пекарна, специализирана в търсенето и изпичането на кафе на най-високо ниво.

Стоящ зад DABOV Specialty Coffee, той е един от пионерите на specialty coffee културата у нас

и истински кафе-търсач, който ще ни сподели изключително любопитни неща за напитката на боговете. Слушай с наслада, а по-късно продължи с останалите епизоди – очакват те тук и тук.

Глория Петкова ни представя Club Moda – ексклузивно модно изживяване в сърцето на София

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *