5 неща, които обичам в себе си: Ивайло Драгиев

Нашите любими приятели от Dove стартират страхотна кампания, в която ти казват "Обичай себе си!" точно такъв какъвто си, а ние те срещаме с петима актьори, които те мотивират да направиш същото

0 коментара Сподели:

В свят, в който стандартите за красота са подвластни на филтри, от Dove насочват вниманието към един от най-големите червени флагове – до 2025 г. 90% от онлайн съдържанието ще бъде AI генерирано, карайки всяка трета жена да подправя външния си вид, за да бъде харесвана.

Ето защо Dove стартират Real Beauty Prompt Guideline – безплатно ръководство за учители, творци и всички, които използват ИИ, показващо как да се създават изображения, отговарящи на реалната визуална идентичност на хората с всичките ѝ „недостатъци“. Кампанията цели да насочи вниманието ни към това, че изкуственият интелект променя представите ни за красота и ни кара да се чувстваме „несъвършени“, заставайки до всички „съвършени“ изображения, които виждаме около нас.

От Dove ни казват „Обичай се!“ точно такъв, какъвто си,

защото всъщност малките несъвършенства във външността ни правят уникални и красиви по свой неповторим начин. В доказателство на тази теза ние те срещаме с петима актьори от театър „Възраждане“, които ни разказват кои визуални черти никога не биха променили в себе си, защото ги намират за страхотни, дори да не са перфектни по масовия стандарт. Те ни показват, че да намериш нещата, които най-много обичаш в собственото си Аз, е първо действие към представление с щастлива развръзка. Правим това, за да те вдъхновим да погледнеш на тялото и душата си като на любимо същество и да си подариш обичта, която заслужаваш. Трети в нашата тема е любимият ни Ивайло Драгиев, който ти напомня, че понякога 5 неща са достатъчни, за да откриеш, че всъщност обичаш ц(т)ялото си до безкрай.

Какво най-много харесваш като визуални характеристики и не би променил в себе си външно, дори да има своите несъвършенства?

Харесвам характерната си физиономия. Тя ме прави уникален и донякъде симпатичен.

С какво нашите дребни „дефекти“ външно са ценни?

Дефектите ни карат да изглеждаме истински и разнообразни.

Какво мислиш за „перфектната“ красота, наложена от AI вълната? Обработване на снимки, фотошоп и т.н. – изкривява ли се глобално представата за красота?

Фотошоп и AI са полезни инструменти, когато е необходима продуктова или стилизираща фотография. И може би са нужни на хората, за да добият по-голямо самочувствие.

Защо е важно да се обичаме и да харесваме тялото и несъвършенствата си?

Несъвършенствата ни карат да се стремим към съвършенство и да се учим да обичаме това, което не можем да променим.

Истинската грижа за красотата ни от вътре навън ли започва?

Красотата е в окото на гледащия. Тя може да е навсякъде.

Кои са петте неща, които обичаш в себе си?

  • Обичам в себе си това, че мога да приемам всичко с чувство за хумор. Шегувам се дори с неща, с които „не бива”. С течение на времето разбрах, че тези неща стават все по-малко. Смехът е естествено средство за борба с тревогите, а да се надсмивам над проблемите и себе си е истинско удоволствие.
  • Мога да си говоря с всякакви хора. Независимо дали са познати, непознати, простовати, професори, милионери, просяци, деца, пенсионери… всеки човек ми е интересен и мога да науча адски много от различните от мен хора. Всъщност само от тях. Тези, които са като мен, са ми скучни понякога.
  • Обичам това, че всеки ден обичам повече. Жена ми, детето ми, бъдещото ми дете, майка ми, приятелите ми, работата ми. Дори кучето, което пишка навсякъде вкъщи и изяде 100 неща.
  • Обичам косата си. Която я няма. Обичам да си бръсна главата и да се любувам на отблясъка на светлината в нея. И обичам факта, че жена ми ме харесва такъв – гологлав.
  • Обичам в себе си това, че никога не съм си достатъчен. Обичам (почти) всичките си дефекти и лоши черти, защото те ме карат да се боря с нещо. Обичам да ставам по-добър. Не за себе си, а за тези, които са най-важни за мен.
Dove

Съхранете истинската красота (dove.com)

За още от същото – виж 5 неща, които обичам в себе си: Боян Младенов

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *