5 неща, които обичам в себе си: Боян Младенов

Нашите любими приятели от Dove стартират страхотна кампания, в която ти казват "Обичай себе си!" точно такъв какъвто си, а ние те срещаме с петима актьори, които те мотивират да направиш същото

0 коментара Сподели:

В свят, в който стандартите за красота са подвластни на филтри, от Dove насочват вниманието към един от най-големите червени флагове – до 2025 г. 90% от онлайн съдържанието ще бъде AI генерирано, карайки всяка трета жена да подправя външния си вид, за да бъде харесвана.

Ето защо Dove стартират Real Beauty Prompt Guideline – безплатно ръководство за учители, творци и всички, които използват ИИ, показващо как да се създават изображения, отговарящи на реалната визуална идентичност на хората с всичките ѝ „недостатъци“. Кампанията цели да насочи вниманието ни към това, че изкуственият интелект променя представите ни за красота и ни кара да се чувстваме „несъвършени“, заставайки до всички „съвършени“ изображения, които виждаме около нас.

От Dove ни казват „Обичай се!“ точно такъв, какъвто си,

защото всъщност малките несъвършенства във външността ни правят уникални и красиви по свой неповторим начин. В доказателство на тази теза ние те срещаме с петима актьори от театър „Възраждане“, които ни разказват кои визуални черти никога не биха променили в себе си, защото ги намират за страхотни, дори да не са перфектни по масовия стандарт. Те ни показват, че да намериш нещата, които най-много обичаш в собственото си Аз, е първо действие към представление с щастлива развръзка. Правим това, за да те вдъхновим да погледнеш на тялото и душата си като на любимо същество и да си подариш обичта, която заслужаваш. Втори в нашата тема е страхотният Боян Младенов, който ти казва, че понякога 5 неща са достатъчни, за да откриеш, че всъщност обичаш ц(т)ялото си до безкрай.

Какво най-много харесваш като визуални характеристики и не би променил в себе си външно, дори да има своите несъвършенства?

Не бих се разделил с косата си, въпреки че понякога не мога да я контролирам, си я обичам.

С какво нашите дребни „дефекти“ външно са ценни?

Всеки има дефекти, а нашите са най-ценни, защото са наши.

Какво мислиш за „перфектната“ красота, наложена от AI вълната? Обработване на снимки, фотошоп и т.н. – изкривява ли се глобално представата за красота?

AI вълната на перфектна красота е нещо много лъжовно,

лошото е, че много млади хора се подлъгват и се стремят към нещо несъществуващо, все едно да даваш всичко за нищо. Глупаво е.

Защо е важно да се обичаме и да харесваме тялото и несъвършенствата си?

Важно е да обичаме не само тялото си, но и душата. „Ако не обичаш себе си, и другите няма да го правят.

Истинската грижа за красотата ни от вътре навън ли започва?

Истинската грижа за красотата тръгва от душата.

Кои са петте неща, които обичаш в себе си?

  • Обичам чувствителността си, защото тя ме води през живота и ме учи на състрадание и емпатия.
  • Винаги търся нови начини да се развивам както в личен, така и в професионален план. Затова с голямо удоволствие започвам да преподавам в колежа „Любен Гройс” от октомври, където ще имам възможността да работя с талантливи млади хора.
  • Обичам умението ми да се адаптирам към различни ситуации.
  • Обичам, когато въображението ми работи на пълни обороти, особено когато съм на сцената или пред камера.
  • Обичам усмивката си, но не защото е моята усмивка, а защото се е породила от нещо хубаво на този свят.
Dove

Съхранете истинската красота (dove.com)

За още от същото – виж 5 неща, които обичам в себе си: Костадинка Аратлъкова

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *