Ножът като философия за перфектната храна!

Нашите приятели от Chefsblade.bg ни предлагат нещо много повече от най-добрите кухненски ножове – те ни показват философия за майсторство в целия процес

0 коментара Сподели:

Както може би знаеш, Chefsblade.bg – специализиран онлайн магазин за кухненски ножове и аксесоари, бяха наши любезни партньори в летните ни награди – Go Guide Seaside Awards.

Те подариха четири много специални ножа на победителите в категориите ни

Най-добър ресторант на Северното Черноморие, чиято титла грабна Villa Chinka Restaurant, както и на Най-добър ресторант на плажа, който грабна MORE Beach Restaurant. Още два от подаръците им отидоха при GOURMAND by Andre Tokev за Best Restaurant on the Beach на юг и при Tony GiGi Burgas за Best Restaurant отново на Южното ни Черноморие. След тези заслужени успехи и невероятни кухненски съкровища от Chefsblade.bg

решихме да ти разкажем защо мисията им е толкова специална.

Да си любител кулинар или да готвиш в професионалната кухня е колкото удоволствие, толкова и истинска кулинарна битка на бойното поле. За всяка „битка“ естествено трябва да сме въоръжени добре, и то с първокачествено кухненско оборудване и аксесоари. За всеки готвач неговият нож е нещо като Свещения Граал, с който магьосниците в кухнята създават своите шедьоври.

Както казват японските готвачи – с качествен нож човек може да постигне Jinba Ittai 人馬一体, което буквално означава „човек [и] кон [като] едно тяло“.

Фокусирайки се върху качествени продукти, които използваме, и качествени прибори, с които работим, ние неизменно получаваме перфектната храна. Ето защо всеки нож и кухненски аксесоар наистина е от ключово значение както за перфектния резултат накрая, така и като комплимент към продуктите, които приготвяме. Не може да имаме първокачествено говеждо например или фина и крехка риба и да си позволим да обработваме месото с притъпен и неправилен нож. Това би съсипало продукта напълно. Ето защо за перфектното качество на нашите ястия и за истинското свещенодействие в кухнята ние се доверяваме на продуктите на Chefsblade.bg. Те вярват, че правилната стомана, добрата и удобна дръжка и фината безкомпромисна острота ще превърнат ножа в продължение на ръката ти и ти съвсем сам ще създадеш шедьоври.

 Chefsblade е място със селекция от високоефективни остриета. Тук можеш да намериш всякакви кухненски ножове, да вземеш перфектния за подарък, да избираш между комплекти от водещи марки на пазара, както и да се поглезиш с ръчна изработка Handmade съкровища. Аксесоарите им включват страхотни дъски за рязане и сервиране и всички необходими точила и глезотийки за каквито се сетиш.

Chefsblade се стремят да образоват любителите на храната, както и професионалните готвачи за значението на острия кухненски нож и влиянието му върху вкуса на храната, която приготвяме.

Тяхното пътуване в мистичния свят на кухненските ножове започва преди около 4 години, когато основателят им Тихомир Дачев иска да открие сериозен нож за своите професионални и любителски експерименти. Тъй като не намира такъв в България, той поръчва първите си ножове от други държави. Така се стига и до създаване на мястото, за да се превърне то по-късно в специализиран вносител на кухненски ножове и аксесоари, което в момента работи с доказани марки в бранша. Подсказваме ти, че тук предлагат ножове от 10 държави и имат огромно разнообразие от ръчно изработени, които са различни и уникални и са предпочитан избор и на професионалните, и на хоби готвачите.

Те внасят японските кухненски ножове Musashi, ASAKA, Satake, немските Burgvogel – Solingen, нидерландските Forged и френските Deglon. Освен това на сайта им ще откриеш и пособия на български производители. Майстори, работещи с дърво, епоксидна смола и естествена кожа, са част от хората, с които колаборират.

От Chefsblade.bg развиват и собствена марка висок клас кухненски ножове и аксесоари,

а освен това са вносители и на заточващи камъни KING. Те вярват, че хубавият качествен нож е ИЗКУСТВО! Затова сме сигурни, че новите ти оръжия на гурме небосклона те очакват точно при тях. С правилния нож – до твоя шедьовър в кухнята. Довери им се и виж още за тях тук и тук.

За още от същото – виж Трима готвачи разказват: сезонни менюта 2024

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *