Да поговорим за музика – виж какво те очаква на SoAlive Music Conference

Носим се по ноти, сърцето ни бие в такт – показваме ти кои ще бъдат акцентите и специалните гости на събитието

0 коментара Сподели:
SoAlive Music Conference

София посреща есента, хората и вълнуващите срещи!

Нашият радар засече, че второто издание на SoAlive Music Conference 2024 е съвсем близо. То се завръща в столицата,

за да ангажира датите между 2 и 4 октомври само с една тема – музиката!

Конференцията продължава мисията си да бъде мост между музикалните таланти на Балканите и лидерите на музикалната индустрия в световен мащаб, а ние сме повече от готови да се насладим на такова смислено събитие. Издаваме, че то ще се проведе на няколко ключови локации – Sofia Live Club, Mixtape5, City Stage и Театър „Азарян“ (Зала 2 на НДК), като там те очакват концерти, семинари и панелни дискусии, които ще раздвижат креативността ти и ще предоставят среда за създаване на нови идеи, контакти и хоризонти на развитие.

И понеже музиката е движеща сила – показваме ти кои ще бъдат акцентите и специалните гости на SAMC.

SoAlive Music Conference

Миналогодишното издание ни срещна с влиятелни фигури като д-р Матю Ноулс, Дейвид Фрик и Уил Пейдж, затова SAMC 2024 ще се цели да надмине очакванията и да надгради успеха. През октомври ще имаме възможността да се запознаем с едни от най-големите световни музикални лейбъли и организации, а на място ще бъдат и над 400 международни делегати, сред които професионалисти от бранша, артисти и представители на медиите от цял свят.

Вълнуваме се да ти споделим част от гостите и участниците в събитието –

ирландският музикант, критик и автор д-р Мартин Кланси, българският автор и носител на награда „Букър“ Георги Господинов, Томас Голубич – музикален супервайзър, диджей и звукозаписен продуцент, четирикратно номиниран за награда „Еми“ и двукратно за награда „Грами“, Дарил Бамонте, който е бил тур мениджър на Depeche Mode, а и кийбордист на едно от турнетата им, Рууд Берендс бивш агент на Soundgarden, Nirvana и мн. други, Дейвид Фрике –  дългогодишен редактор на списание Rolling Stone, Рейчъл Йънг – ръководител на отдел „Продукти, разпространение и монетизация“ в TikTok, еврокомисар Илиана Иванова и многократно награждавания композитор на музика за видеоигри Борислав Славов.

Акцентите на SoAlive Music Conference тази година ще са върху темите около развитието на музикалната среда,

като фокус на дискусиите ще бъде експоненциалното развитие на технологиите и изкуствения интелект, и отражението му върху света на изкуството и музиката. Очакваме да намерим отговорите на въпроси като: Как изкуственият интелект ще промени творческия процес?; Какви нови възможности и предизвикателства ще възникнат за артистите и професионалистите в индустрията?; Как напредъкът в технологиите ще повлияе върху фестивалите и концертите на живо и какви нови технологии, холограми и механизми могат да се появят за тези критични области на индустрията?

Зад музикалната конференция стои любимата ни Рут Колева,

която кани представители на българската музикална индустрия да се включат в разговора с думите:

„Ние стоим на кръстопът, където технологиите и творчеството се пресичат по-дълбоко от всякога. Музикалната конференция SoAlive е идеалната платформа за изследване на тези промени, за разбиране на последиците от тях и за съвместно оформяне на бъдещето на нашата индустрия. Призовавам всички български музикални професионалисти да участват, да споделят своите прозрения и да станат част от това трансформиращо пътуване.“ 

За финал ти казваме, че SoAlive Music Conference е страхотна възможност да намериш отговори, да поставиш въпроси и да потърсиш развитие.

Вярваме, че такива смислени събития променят картинката и чакаме началото на октомври с нетърпение!

Кучешки празник в парка през октомври – каним те на Dog Fest 8

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *