СТАНИ УЧИТЕЛ ПО ОБИЧ

Подари дом на кученце за ден или два и го научи да бъде домашен любимец

0 коментара Сподели:

Animal Rescue  стартира инициатива, която силно ни трогна, и решихме, че може би ще впечатли и теб.

Кампанията, в която се надяваме да се включиш или поне да разпространиш, се казва „Научи ме“.

Идеята е да вземеш кученце у дома за един или два дни и да му дадеш преживявания, които хората от „Фермата“ не могат. Това ще го подготви за живота в истински дом, а така ще го осиновят по-лесно.

Разходи го, тичай с него в парка, мързелувайте заедно на дивана, радвай му се и го накарай да се чувства като член от семейството. Направи му сладки снимки, които да покажат на бъдещите му стопани колко хубаво ще е да е сред тях и, че заслужава грижа и любов не по-малко от кутретата.

Статистиката категорично показва, че осиновените кучета на възраст над една годинка са десетки пъти по-малко от осиновените кутрета. Сред повечето хора, решили да си осиновят четириног приятел, съществуват митове, заради които те държат да си вземат вкъщи бебе. Ако животното не намери своя собственик, докато е малко, то расте във фермата и точно заради тези предразсъдъци шансовете му някой да си го прибере стават все по-малки. Тази несправедливост може да бъде по-рядко явление, ако повече хора се включат в инициативата „Научи ме“, и, ако се разпространи правилната информация.

Мит №1: Повечето хора считат, че възрастно куче няма да се привърже към тях така, както бебе.
Действителност: Малките кученца не познават живота на улицата и не подозират колко е жесток. Вземайки у дома куче от „Фермата“, което е спасено от скитничеството, то веднага ще усети разликата, а ако има от кого да се научим на благодарност, то това са кучетата. За него ти се превръщаш в супергерой и привързаността би била дори по-силна.

Мит №2: Повечето хора считат, че куче, свикнало да живее на улицата или в приют, няма да свикне лесно с живота в дом.
Действителност: На кутретата са им нужни месеци, за да свикнат с хигиенните навици и правилата, които ти им налагаш. При възрастните кучета тези неща се научават за няколко дни. С други думи, вземеш ли си по-голямо куче, имаш почти стопроцентов шанс да си спестиш наръфаните обувки, мебели и пердета, както и маркираните зони в дома ти.

Мит №3: Само кутретата могат да бъдат възпитани така, както ти искаш.
Действителност: От „Фермата“ споделят, че често им се случва неопитни осиновители да си вземат общително бебе и да се върнат след няколко месеца с хапещ социопат. Не си мисли, че отглеждането и възпитаването на куче е детска игра. То става точно такова, каквото ти го направиш. С кучетата с изграден характер, които са свикнали да живеят в клетка и чакат уикенда, за да бъдат разходени и да пообщуват, е много по-лесно. Фактите за привързаността, които вече споменахме, също доста помагат.

Мит №4: Порасналите кучета не са толкова сладки.
Действителност: Всяка събота и неделя можеш да отидеш да се запознаеш с кучовците и сам ще се убедиш, че това е абсолютен мит. Вече ти разказахме повече за това.

И не на последно място рискът от неприятни изненади при растежа е минимален до отсъстващ. Когато приютиш бебе, ти не знаеш колко голямо ще стане и как ще изглежда като възрастно куче. И още – повечето наследствени болести се проявяват преди навършването на 1-2 години. Да не говорим, че рискът от инфекциозни заболявания, като например парвовироза, почти изчезва.

Първото куче в кампанията е Макс.

Той е на три годинки, обича да общува и с хора, и с животинки и вече е звезда в календара на „Фермата“, краси месец август. Ако искаш да покажеш на Макс какво е да живее в истински дом, можеш да пишеш на office@arsofiа.com или направо да звъннеш на: 0879022675.

Стани учител по обич и помогни на Макс и приятели да си намерят семейство!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *