БИРЕНИ ДУЕЛИ ИЗПРАЩАТ НАЙ-ДОБРИЯ В ЛОНДОН

Stella Artois намери най-изкусния в изпълнението на ритуала по наливане на бира

0 коментара Сподели:

Когато правиш бира повече от 600 години, едно е сигурно – усвоил си техниките на производство и поднасяне до съвършенство. С това е свързано и предизвикателството, което Stella Artois отправя към почитателите на бирата.

Белгийската марка, създала 9-стъпковия ритуал на наливане и поднасяне на кехлибарената течност, решава да награди най-изкусния от всички професионални бармани, които се престрашиха да покажат колко добре владеят техниките. Тази година участниците се изправиха един срещу друг в рамките на 14-тото издание на Националния шампионат по наливане и поднасяне на Stella Artois, което изпраща най-сръчния от участниците да ни представя на Световните финали в Лондон в края на юни.

Тази събота в столичния бар il Mondo белгийската бира събра най-добрите майстори по наливане на бира в страната и ги изправи пред своето голямо предизвикателство – съвършеното изпълнение на легендарните 9 стъпки – ритуал, гарантиращ, че белгийската бира се поднася по същия автентичен начин, както и преди повече от шест века. Турнирът винаги има различна тема, а тазгодишното, 14-то издание на Националния шампионат по наливане и поднасяне на Stella Artois, бе вдъхновено от най-стария тенис турнир в света – този в Wimbledon. В това няма нищо случайно, тъй като за втора поредна година Stella Artois ще бъде официалната бира на Wimbledon, а и богатата история на кехлибареното бижу е близка по дух и характер до тази на Wimbledon– един изтънчен разказ за красота, благородство и изящество.

Както в тениса, така и в шампионата претендентите за титлата National Draught Master се изправиха един срещу друг в благородническия формат 2 от 3 дуела.

Представителите на журито бяха внимателно подбрани, като сред тях се открояваха имената на Изпълнителния директор на „Каменица“ АД Марко Ниавро, Николай Караколев –член на Провансалска гилдия на сомелиерите и член на Българска Асоциацията на професионалните сомелиери в България, както и на националния шампион в турнира за 2012 година Енчо Георгиев.

С перфектно изпълнение на всички стъпки, както и с демонстрация на класа и личен почерк Добринка Тосева се отличи с уменията си в изпълнението на ритуала, с което официално стана част от лигата на „Les Crеateurs de Beautе“ или иначе казано "Създатели на красота" –  най-големите майстори, които притежават страстта и качествата, необходими за безпогрешното наливане и поднасяне на Stella Artois. От Пловдив през София сега тя се отправя директно на мисия Лондон, където ще има задачата да защити българската бирена чест.

И докато все още сме на алкохолна вълна, припомняме ти нашите предложения за коктейли и други вкусни глезтоии, само че с вино.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *