ПРАВИЛА ЗА ВЪТРЕШЕН РЕД НА ОБРАЗЦОВОТО ЖЕНСКО ПРИЯТЕЛСТВО

„Не се опитвай да разбереш жените. Жените се разбират една друга и се мразят.“

0 коментара Сподели:

От всички неща, които съвременната наука изследва и открива, как функционира женското приятелство все още остава тъмна Индия. Има много явления  в отношенията между жени, които учените не могат да си обяснят.

Например. Какви са принципите, по които протичат двучасовите разговори за нокти и всичко свързано с тях – кожички, гъбички, лак, гел лак, гел, топ лак, блажна боя и т.н.). С какво се различава неделният бюти следобед с маски за лице и зеленчуци на очите от кукерските обичаи. Защо историците считат, че стоково-разменните начала от миналото са изчезнали с появата на парите, при положение че разменянето на дрехи между жени си е като последна фаза на Монополи.

И какви за бога са логическите връзки, които карат една жена да си мисли, че щом един мъж й подарява цветя, най-вероятно предната вечер е прекосил Мексико с чужда самоличност, открадната кола и едрогърда венецуелка на предната седалка (и от време на време на задната).

Но най-необяснимото в женската природа си остава онова, което събира и разделя жените, което е с променлива стойност и което самите жени не разбират. Женското приятелство.

Няма да твърдя, че такова не съществува, за да не ни подпалите редакцията, търсейки мен, но ще бъда честна. Истинско и безрезервно такова е рядко срещано. Може би причината е, че имаме склонност да си правим живота в пъти по-сложен, отколкото е, а мъжете (по подразбиране) не се занимават с такива глупости. Не че приятелството е нещо просто, но определено е добре сложността да идва от житейските ситуации, които споделяме, вместо от филмите, които всяка режисира в главата си.

БИВШИТЕ (ЗА НАСТОЯЩИТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ) МЪЖЕ  НА ПРИЯТЕЛКА СА ОБЕТОНАВА ЗЕМЯ
Ако все още искаш тя да остане такава. Стой. Настрана.

Отминалите големи любови на жените никога не са истински отминали или ако са – то този мъж си остава жигосан като расов бик, участващ в корида.

И това сравнение не е случайно. Испанска легенда разказва, че коридата не е просто борба между човека и животното, а любовна история. В ролята на жената е тореадорът, а бикът е мъжът. Тяхната среща на арената (живота) съвсем не  е война, а символизира постоянното надлъгване между мъжа и жената, примамването и съблазняването. И точно както в коридата историята обикновено свършва зле за някого от двамата. Представи си се излязла на арената по време на двубоя – мъртва си. А в живота битката продължава доста след като и двамата са напуснали арената. Затова по-добре си намери своя собствена Обетована земя, защото каквито и устни договорки да сте си направили, че всичко е окей, в един момент ще разберете, че такова понятие няма.

ЧЕСТНОСТТА НЕ ОЗНАЧАВА ПОСТОЯНЕН НЕГАТИВИЗЪМ
Да критикуваш най-близките си приятелки е не просто позволено, а направо задължително. Истината, погледната отстрани, понякога изглежда доста по-различно и може да има очиотварящо или животоспасяващо действие. Обикновено точно тогава тя звучи най-гадно, но и двете трябва да сте наясно, че е за добро. Да, ама не става само с лошото. Почнеш ли да забравяш да изтъкваш силните й страни и красотата й, то тя определено ще го забележи, защото ние имаме радар за тия неща, знаеш. И другото камъче, което преобръща каруцата, е, че критикуването върви ръка за ръка с приемането на критика, т.е. двойните стандарти не работят.

МУЛТИФУНКЦИОНИРАЙ!
Ако не можеш да преминаваш като Покемон в различна форма, както и да придобиваш различна суперсила според ситуацията, то добавената ти стойност като приятелка силно намалява.

Ще ти се налага да скачаш в обувките на психотерапевт, детектив, аниматор, личен лекар, майка, баща, сестра, цяло семейство понякога, моден консултант, кредитор, адвокат, алиби, хазяин и т.н.

Ако те бива във всичко това, поздравления, ти си абсолютно годна за призванието най-добра приятелка. Или иначе казано – може да се разчита на теб във всяка една ситуация, а какво по-важно за едно стабилно приятелство.

ВРАГЪТ НА МОЯ ВРАГ Е МОЙ ПРИЯТЕЛ
Споделеният хейт има силата да превърне две жени, които минимум не са се познавали, а максимум не са се харесвали, в Батман и Робин, Шерлок Холмс и д-р Уотсън или Том и Джери (когато играят в екип).  Ако си мъж и си въртиш 2 мацки едновременно, обещаваме да се молим за теб да не станат приятелки, защото тежко и горко ти. Когато обединят информация, наранено достойнство и злоба, жените стават изключително сплотени и… опасни. Общият враг в лицето на друга жена пък е класика в жанра. Няма по-стоплящо душата усещане от това да има кой да сипе критики и злобни коментари по адрес на жертвата в комбина с теб.

Че нито е дебела, нито е грозна, знаете и двете, но тук говорим за емпатия… макар и в малко извратена форма.

ОБЩ ЕЗИК
За да просъществува дълго приятелският ви съюз, се изисква да вибрирате на еднакви честоти – когато едната каже А, другата да каже Б без уговорки и чуденки. Или просто да сте еднакво луди, скучни, интелигентни и пр. Това обаче не означава еднаквост. Може да сте много различни по характер, разбирания и виждания, но ако съумявате все пак да се чувствате добре една с друга, да стигате до консенсус за това, как да си прекарвате времето, значи приятелството ви е мисията възможна. Не е важно светогледите ви да са еднакви, а просто да не са в непреодолим  разрез.  

А сега тагни приятелка и може точно на теб да подарим чисто ново BMW.

Бъзикам се. Нищо не подаряваме в тази статия освен малко усмивки на теб и твоите приятелки. А те са заразни. Стани преносител.

Ако имаш такава приятелка, то със сигурност знаеш що за явление е телепатията.

Виж още и една класификация на приятелите, които всички имаме.

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *