Прости правила за перфектен грим

Няколко трика, с които да избегнем грешките при гримирането

0 коментара Сподели:

Гримът трябва да изразява личността, не да я прикрива. Най-важното, за да изглеждаме добре, е самочувствието, усмивката, вътрешното усещане за нас самите. Колкото и грим да сложим, ако не се харесваме без него, няма да решим проблема за дълго. Но целият процес, цялото изкуство на макиажа е вълнуващо.

Най-важното нещо е равната база. 

Много жени слагат фон дьо тен и го разнасят, докато не прикрият абсолютно всичко, но по този начин гримът върху лицето става натрапчив и видим. Идеята на фон дьо тена е да прикрие несъвършенствата, но за да избегнем грешките с напластяването, на помощ идва коректорът.

За тези, които работят в офис и не могат да си позволят много силен грим през деня, най-лесният начин да превърнат ежедневното във вечерно е, като нанесат по-наситен цвят червило. После се подчертават очите с тъмен молив или сенки и накрая слагаме малко хайлайтър на скулите. Блясъкът е ключов елемент във вечерния грим. Ако е необходимо, се коригират петънцата и тъмните кръгове под очите.

За дневния грим може да използваме и така наречения no make up make up. Правим го с основа, после фон дьо тен с лека формула. Не трябва да усещаме, че има нещо върху лицето ни – така можем да определим дали сме прекалили, дали продуктът е подходящ. Спиралата е добре да бъде кафява. Има страхотни спирали за вежди, които просто подреждат косъмчетата и леко ги подчертават. И за финал – лек балсам за устни. 

Някои продукти са основни в грима, защото без тях не можем да получим толкова добър резултат. Сред най-важните от тях можем да отличим коректора. Не е необходим фон дьо тен, има трикове, с които, нанасяйки коректор на стратегически места и преливайки го, покриваме цялото лице. Онова, което ни дава най-свеж вид, е прикриването на тъмните кръгове под очите.

Едно от нещата, които не можем да прикрием с грим, е релефът –  

дълбоки белези или бръчки. Затова е добре да подчертаем качествата си, не да се стараем да прикриваме несъвършенства от този тип.

Понякога именно в желанието си да ги скрием с много грим ги правим още по-видими. Затова подходящо в този случай е да се гримираме на такава светлина, на каквато после ще се появим. Дневен грим на дневна светлина, вечерен грим – на не много силна, за да не се изгуби после в дискотеката…

Следваме максимата: не скриваме, подчертаваме.

Например – как да увеличим оптически устните? Слагаме светъл коректор или бежов молив в горната, най-изпъкнала част, това създава илюзия за много плътни устни. Същият ефект за долната устна се постига с по-тъмен бронзант –  с него правим „сянка“. В интернет има много клипчета за това, как да контурираме лицето си, но те могат да бъдат и подвеждащи, защото човек в старанието си да репликира това, което вижда, прави грешки. Причината е проста – лицата ни са различни. Трябва да контурираме според своите черти, да ги подчертаем, а не да си рисуваме нови. Когато стигнем до скулите, е важно да не смъкваме контура по-навътре от външния край на окото, защото така лицето се свива, „смъква“ и не изглежда красиво. За по-отворени очи решението са светлите цветове и блясъка във вътрешния край на окото. Във външния – тъмните тонове.

Любовта на съвременната принцеса.

Секс, бутици и рокендрол.

Какво се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *