СПОРТ НА СЛЪНЦЕ

Пристрастяващите летни активности, от които, веднъж опитал, не можеш да се откажеш

0 коментара Сподели:

Тази година лятото май си спомни какво пише в трудовата му характеристика, а жегата нашепва любовно в ухото ти неща като „море“, „пясък“ и „коктейли“. Всичко хубаво, но на нас размазването под чадъра взе да ни омръзва. Затова решихме да се поразмърдаме и да влезем отново във форма с няколко летни спорта. Те пък се оказаха супер забавни и ободряващи.

ПЛАЖЕН ТЕНИС


Кликни върху снимката за всичко необходимо.

Представи си нещо средно между бадминтон и тенис – топката лети по въздуха, падне ли в отсрещното поле, точката е твоя. Така се зарибихме, че почти всеки ден след работа ходим да играем по двойки на стадион „Раковски“ и в клуб „1882“, където има осветление.

Истински кеф обаче е, когато го практикуваш на някой плаж край морето, трябва само да намериш волейболно игрище и да му свалиш мрежата малко по-ниско.

КАТЕРЕНЕ


Кликни върху снимката за всичко необходимо.

В България има доста яки места за скално катерене, но като начало ти препоръчваме да започнеш в някоя от закритите зали в София, например Boulderland. Безопасно е и има кой да ти даде ценни съвети. А когато започнеш да катериш хватки без да се замисляш, чувството е супер. А правиш и доста добро тяло,което да покажеш на плажа.

ХВЪРЧИЛА


Кликни върху снимката за всичко необходимо.

Тази игра може да ти се струва малко несериозна, но това само ако не си виждал новите поколения хвърчила. Ако имаш подходящ вятър, който да изпъне хубаво крилото, отпуснеш малко повече корда и знаеш какво правиш с ръцете, може да описваш най-различни фигури с него. Намери си само просторен парк или безлюдна плажна ивица и се изкефи на макс.

ПЕТАНК


Кликни върху снимката за всичко необходимо.

Преди да го опитаме, си мислехме, че е игра само за френски пенсионери. Сега ще кажем: „Френски пенсионер да си.“ Спортът не изисква почти никакви физически усилия, но пък много точност и стратегическо мислене. Състои се в това да мяташ метални топки колкото е възможно по-близо до дървено топче, известно като „прасенце“, или да избиваш топките на противника. Печели този, който в края на рунда има повече топки в близост до „прасенцето“. Играе се на равна и твърда пясъчна или сгуриена настилка. Ние пробвахме тази в Докторската градина но чуваме, че и на плажа много добре се получавало. Комплекта топки го има в Decathlon, а ако не ти се навежда да ги взимаш от пясъка, продават и специален магнит на шнур.

КОЛОЕЗДЕНЕ


Кликни върху снимката за всичко необходимо.

 

На шосето имаше вероятност да залепнем за асфалта, затова се качихме на Витоша. Там има доста маунтинбайк трасета, прохлада, чист въздух и готини хора. Като понапреднем и се екипираме добре, ще пробваме и някое по-екстремно спускане.

Педали може да въртим и на пясъка с новото изобретение фетбайк (колело с дебели гуми).

БОДИБОРДИНГ


Кликни върху снимката за всичко необходимо.

Уинд- и кайтсърфът са ни малко сложни с тия платна, крила и чудесии. Бодибордингът е далеч по-проста работа – пак се плъзгаш по водата, но си лежиш върху дъската, най-много да сложиш плавници за управление. Наскоро хванахме едни много хубави вълнички на Ахтопол и да знаеш, доста по-интересно е от обикновеното плацикане в прибоя.

КАЯК


Кликни върху снимката за всичко необходимо.

Миналата година един 67-годишен поляк пресече с каяк Атлантическия океан. Ние избрахме нещо далеч по-лежерно – гребане в Панчаревското езеро. Има и дву- и триместни каяци, така че можеш да ги споделиш с гадже/приятел/куче, а подходящо е всяко място с вода – язовир, река, море, стига да няма много вълни… или да си като поляка.

ГМУРКАНЕ


Кликни върху снимката за всичко необходимо.

Честно казано, малко ни беше страх, защото не се бяхме потапяли на по-дълбоко от 2-3 метра. Когато обаче го правиш с инструктор, всичко е наред.

А слезеш ли под вода, обхваща те невероятно спокойствие. С бутилка с въздух на гръб си казахме „здрасти“ с рибките до Созопол, но можеш да започнеш обучението и в някой от софийските басейни.

КЪМПИНГУВАНЕ


Кликни върху снимката за всичко необходимо.

След целия маратон от летни спортове решихме да опитаме още нещо интересно като за финал – къмпингуване. След края на работната седмица, напълнихме раницата с провизии и минахме през Decathlon на околовръстното, за да си вземем една от най-популярните марки палатки – Quechua и модела ARPENAZ FAMILY, в който може да се побере половината офис. Семейната палатка има едно спално помещение за 4 човека и голямо високо преддверие с под с бордове. Успяхме на залез-слънце да сме в горичката зад Bash Bar и да разпънем палатката за не повече от 20 минути. Пространството вътре беше изненадващо голямо. След късния плаж, лагерния огън и няколко шота на бара, се събудихме, щастливи и с изглед към морето.

За всички спортове може да се намери екипировка в магазините на Decathlon и на www.decathlon.bg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *