ПО-ДОБРЕ БОГАТ И КРАСИВ, ОТКОЛКОТО БЕДЕН И ГРОЗЕН

102 причини да им завиждаш. Много.

0 коментара Сподели:

Знам, че ти никога, ама никога не завиждаш и ако някога си го правил, то е било Благородно! Пък и защо да им завиждаш на богатите и красивите, много по-добре е да си гладен, беден и грозен.

Стига глупости!

На кого искаш да приличаш, на Чарлийз Терон или на Шрек? Вярно, че на Шон Пен грозотата не му пречи, но представи си, ако беше жена? Щеше да играе само в психотрилъри, и то без грим.

На всички ни е ясно, че е по-добре да си красив, отколкото грозен. На Шон Пен също. Да сте го видели с грозна жена?

Красивите жени са като шперц – отварят врати, прозорци, сейфове, трезори, ако са и умни, няма нужда да пускат лотарийни билети, джакпотът е в тях.

За останалите – „Б” група и надеждите, че в другия живот ще уцелят: „Бин-го!”. Цинично? Сигурно, но и вярно. Опаковката продава.

А и какво е вътрешната красота? Хубави черен и бял дроб, симпатични бъбреци, прави тънки чревца? Защо тогава пластичната хирургия е печеливша? Красотата явно излиза скъпо. Да си видял бедняк с манекенка? Красавиците вървятс S-класа и кожена тапицерия. И докато твоята кола прекарва по-дълго време в сервиза, отколкото по пътя, баровецът дава 1000 лв. за еднакви цифри на лимузината. Защо ли? Защото е прост и не може да си запомни номера. Според теб.

Каквото и да приказваш, по-добре е да притежаваш офис, отколкото да крадеш тоалетна хартия от службата. По-добре е да те гонят спасителки на плажа, пред това да се давиш в собствен сос в БАН. По-добре е да разреждаш джина с тоник на Малдивите, отколкото спирта с вода на пейка в парка. По-добре е да се забавляваш по линията Рим – Париж – Токио, отколкото да се радваш на нов, изгоден тарифен план с още 15 телевизионни чалга програми.

Богатите имат избор. За бедните остават телевизорът и възможности за интелектуалното развитие! Нима?!

Още от раждането децата на богатите водят с 50 метра. Трябва или да си страхотен спринтьор, или да си свръхинтелигентен и амбициозен, за да ги догониш.

Те посещават езикови курсове още преди да са проговорили.По-късно учат в Италианския лицей и Американския колеж, които са безплатни (почти) спрямо колежа Le Rosey. В него децата на богатите българи се образоват срещу годишна такса от 150000 евро. Какво да се прави? „Едно училище е за живот”. Това е лозунгът на колежа „Льо Розе“. Вместо него ние можем да си позволим розе. Слабо таниново вино, цена: 4,99 – до изчерпване на количеството.

И богатите страдали. Нима? Като че ли животът на бедните е комедия? Наскоро гледах филм за драмите на богаташи. Много се смях, докато с патос декламираха как богатите са обичани само, докато разполагат с пари. Като че ли бедняците ги скъсват от любов. Безплатна и доживотна.

Бъдещето не е в ръцете на бедните. То е в джоба на богатите, до които никога няма да имаш достъп.

Не се тревожи има и Добра новина: ако си беден, няма да те гръмнат в Амстердам, нито ще паднеш с частния си самолет. Та ти си летял само насън, и то веднъж.

Аз съм неудачник, скъпа, така че защо не ме убиеш…или как не парите, а отношението към тях влияе на любовта

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *