ДЕКОРАТИВНИТЕ ВЪЗГЛАВНИЧКИ: ДА ПОТЪНЕШ В ОБЛАЦИ

Генераторите на уют и "вкъщи" чувството

0 коментара Сподели:

Дори и да звучи малко метафорично, декоративните възглавници съвсем заслужено могат да се нарекат по този начин. Колкото и да са елементарни като вид текстилен артикул, тяхното присъствие може да изиграе една от главните роли в декорацията не само на дивана, но и на дома като цяло. Пък и не само. Заведения, барове, плажове, хижи, градини… тези простички "торбички" се вместват навсякъде, при това с финес, което е достатъчна причина да поговорим за тях и за уюта, който носят със себе си.

Първо ще се спрем на способността им да променят визията на помещенията. Всеки от нас "полудява" понякога, стяга го шапката и решава да преобърне всичко вкъщи. Не говоря за лошия смисъл на думата, а за онзи момент, в който просто ти е омръзнало всеки ден да гледаш една и съща картинка. Почва се едно среднощно разместване, влачат се мебели, падат предмети, настава страшна бъркотия и накрая, освен че си със сецнат кръст, се въртиш като муха без глава "къде е диванът". Кофтито е, че резултата от този прилив на енергия много-много го няма, просто диванът е на другата стена и дистанционното изчезна. Някои намират смисъл в тези действия, но опитът сочи друго – почти винаги първият избор за позиционирането на мебелите е най-добре обмислен и рано или късно всичко се връща по местата си. С други думи втори дубъл, ама наобратно. Забрави за всичко това и вкарай малко свежест в каютата си без излишен хаос.

Декоративните възглавници ще свършат тази работа прекрасно. Подреди няколко на така наречената холна гарнитура, постави една и на креслото, направи трапезните столове по-красиви, създай си малко уют или кът за четене до прозореца, сложи, ако искаш, и на пейката в коридора. Придай цвят и настроение на нещата и не само мебелите, ами и помещенията ще грейнат почти като нови. Много по-лесно е да експериментираш с няколко възглавници, отколкото с разместването на всички налични мебели вкъщи. Колкото до съчетаването на този текстил с цялостната декорация на стаята, съществуват няколко неписани правила, но аз лично бих се съобразила с една част от тях, а именно наситеността на цвета им. С формата и десена имаш пълна свобода, но бледите тонове до ярките не са добър ход.

В случай че изпитваш известни затруднения и не си представяш съвсем точно картинката, има една вратичка, с която ще постигнеш добър ефект, без да минеш границата на цветността. Става дума за това да съчетаеш гамата на възглавниците с другия декоративен текстил в помещението и да ги обединиш умишлено. По този начин не само ще освежиш пространството, но ще създадеш и стилен завършек на стаята. Обърни внимание например на завесите. Разгледай какви цветове имат в себе си и се постарай да намериш максимално близки до тоновете им възглавници. Ако не можеш да запомниш точния цвят, не се шашкай, ами просто им направи една хубава снимка с телефона, преди да тръгнеш по магазините.

От известно време насам декоративните възглавници са доста предпочитан елемент от завършека на интериора, така че изборът по магазините никак не е ограничен. Отделно в web пространството може да се намери буквално всичко и не на последно, а дори на първо място – имаме изключително талантливи дизайнери, които изработват прекрасен домашен текстил. Предлагат се модели с най-различни десени – фигури, картини, абстрактни композиции, различни мотиви, надписи, стилизирани или реалистични животни, дори голяма част от артистите работят по поръчка, само и само да си тръгнеш доволен от ателието им.

Така че, като поискаш разнообразие във визията на дома си, не започвай с разместването на мебелите, а просто вкарай свеж елемент в декорацията. Освен че вършат чудеса в тази работа, възглавниците са малки, не са ангажиращи и веднага щом ти писнат, могат да изчезнат за минути. It's easy 😉

Идеята е да ти покажем, че освен всички други таланти, имаш още едно призвание – напълно си способен сам да си си дизайнер!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *