Ще танцуваме ли?

Алтернативата на стандартната филмова вечер с пица на дивана – по-зареждаща и гореща и от секс сцена с Джерард Бътлър

0 коментара Сподели:
Ще танцуваме ли?

Тренирала съм толкова много и различни неща през живота си, че вече им загубих бройката.

Фитнесът си оставаше най-ефективен, но ме отегчаваше толкова бързо, че дори фактът, че дънките ми настигнаха по размер тези на гаджето ми, не можеше да ме трогне и накара да си размърдам задника. Докато не открих нещо хиляди пъти по-добро.

Танците на пилон

Противно на общоприетите схващания, че са се родили в стриптийз баровете – водят началото си от индийския спорт „малакамб“, който е на повече от осемстотин години. При него атлетът използва дървен пилон, а по-късно китайците внасят приятно разнообразие, като заместват уреда с… хора. В този си вид спортът е запазен до днес, че и в състезателен вариант.

Ще танцуваме ли?

В България обаче от сравнително скоро популярност започват да набират модерните танци на (истински) пилон, което, разбира се, не попречи на баща ми да прихне, когато му споделих какво тренирам.

Както и да предложи да започнем бизнес, за да изкараме малко пари… но това е друга тема. Да, ако решиш да пробваш pole dance (като че ли повечето хора все още предпочитат да го наричат така или направо pole fitness), най-вероятно ще ти се наложи да изтърпиш няколко шеговити подмятания от приятелите си, но, повярвай ми, това ще е най-малката ти болка. В началото ще се покриеш със синини, но с времето кожата свиква и спира да ѝ прави впечатление, че се опитваш да си я свалиш от тялото.

От гледна точка на трудността другото предизвикателство е свързано със силата –

можеш да откриеш, че изобщо не си толкова здрав, колкото си мислиш, но успокоение има – ако си редовен в залата, много бързо ще напреднеш и дори няма да ти се вярва, че тези неща ги изпълняваш ти. Какви са останалите плюсове – и най-скованите имат шанс да станат с една-две идеи по-гъвкави, тренировка от 40-50 минути може да е по-натоварваща от два часа във фитнеса, а гарантирано доставя повече удоволствие и не на последно място – кефът от погледите на околните, когато видят какво можеш, не е за пренебрегване.

Ще танцуваме ли?

А най-хубав е скокът над възможностите ти – както физически, така и психически. Така де – иска се известна смелост, за да се явиш по къси гащи и бюстие в зала с метални колове, по които трябва за начало да се изкатериш. По-срамежливите съветвам да отидат поне първия път с някое другарче ентусиаст за засилка, а за онези, които съвсем пък отказват да пробват, имамe още две танцови идеи, докато сме на темата.

На милонга с гълъбите в парка

Българското танго общество е пораснало толкова много, че през лятото буквално всяка седмица се провеждат уроци на открито пред Народен и в градинката на Съветската армия. Всичко, което ти е необходимо, за да станеш част от тези страстно танцуващи хора, са партньор и подходящи обувки. В тангото мъжът води и задава фигури на жената, а тя го следва и ги изпълнява, така че е редно с половинката ти да имате еднакъв опит, за да не се разминавате. Латиноамериканските танци могат да направят за теб много повече от стандартния час спорт след работа, включително и да те влюбят – я в себе си, я в някой друг танцьор…

Суинг от сутрин до вечер (и обратното)

През последните няколко години модата от 20-те се е настанила трайно както в програмите на столичните клубове, така и по паркове и градинки в дългите неделни следобеди. Смятай колко е популярен суингът у нас в момента, щом на рождения ден на съквартирантката ми ходихме на коледно хавайско суинг парти… манджа с грозде на квадрат. Както и да е, днес си говорим за танци, а суингът е витална част от Гетсби културата. Както при тангото, и тук е важно с партньора ти да се усещате, но дори в началото да си нямаш другарче, бързо ще си намериш на самите уроци. Важното е да си отворен към експерименти, да не се страхуваш да паднеш по дупе един-два пъти и най-вече – да си осъзнал, че сред себеподобни можеш да се забавляваш далеч по-добре, отколкото в компанията на телевизора и полуготовата храна.

Останалото е практика и добро настроение.

Ако търсиш още начини да избягаш от скуката, защо не пробваш сам да си си дизайнер?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *