МАРСИАНЕЦЪТ ПО КИНАТА

Ридли Скот не можеше да се надява на по-добър тайминг за премиерата на "Марсианецът"

0 коментара Сподели:

Генди Тартаковски и неговият "Хотел Трансилвания 2" се превърна в най-голямата премиера у нас от няколко месеца насам, с повече от 350 000 лв приходи за уийкенда. Втори остана "Еверест" със 140 000 лв, а лентата с Робърт Де Ниро и Ан Хатауей зае четвърто място с малко под 50 000 лв приходи. През първия октомврийски уикенд ще имаме възможността да видим новото творение на сър Ридли Скот – научно-фантастичното приключение – "Марсианецът".

МАРСИАНЕЦЪТ

режисьор: Ридли Скот
сценарист: Дрю Годард
в ролите: Мат Деймън, Джесика Частейн, Кристен Уийг, Кейт Мара, Джеф Даниелс, Шон Бийн, Чиуетел Еджиофор, Майкъл Пеня и др.
очаквания: 7/10
рейтинг в imdb: 8.5/10 (от 7497 гласа)
рейтинг в metacritics: 77/100
рейтинг в rottentomatoes:92%

На 77-годишна възраст, Ридли Скот изглежда е в разцвета на силите си. Не е минала и година от премиерата на последния му епос – "Изход: Богове и царе" през декември 2014, а той ни поднася нов филм – адаптация по едноименния бестселър на Анди Уиър от 2011 година.

По време на мисия до Марс, след жестока буря астронавтът Марк Уотни (Деймън) е взет за мъртъв и изоставен от своя екип. Но той оцелява и се оказва заседнал сам на вражеска планета. С оскъдни провизии, Уотни трябва да напрегне своята находчивост, интелект и дух, за да преживее и да намери начин да съобщи на Земята, че е жив.

Написан от Дрю Годард ("Чудовищно", "Z-та световна война"), "Марсианецът" прави своята премиера на фестивала в Торонто, а оценките на публика и критика са повече от добри.

"Находчив, напрегнат и изненадващо забавен, Марсианецът предлага една достоверна адаптация на източника си, която изкарва най-доброто от Мат Деймън и Ридли Скот."

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *