Хубаво е, когато е чисто

Говорим за градските места, които наистина стават хубави

0 коментара Сподели:

Ако скоро си пил бири на Паметника на Съветската армия или просто си минавал през Княжеската градина, може би си забелязал едно определено кътче от парка, което вече изглежда далеч по-добре от преди. Да, знаем, че в София напоследък всичко изглежда #hubavoе, но #oshteneegotovo, затова с радост ти съобщаваме, че това място наистина Е хубаво и наистина Е готово. 

Спомняш ли си фонтана, точно зад Паметника на армията? Не? Спокойно, не е чудно, че си го подминавал, защото външният му вид съвсем не подканваше към внимание. Дори да си го спомняш, по-вероятно е да е с „лошо“ и може би ти се е случвало да си кажеш: „Няма ли кой да почисти тая съборетина?“. Е, намери се кой. И този някой не просто почисти стария фонтан, а го превърна в ново, и по-важното – използваемо, място в емблематичната за София градинка. Нещо повече – същия този ще продължи да обновява градски пространства, а за нас остава да им се наслаждаваме и да ги пазим, а можем и да гласуваме (или да дадем предложение) кое да бъде следващото реновирано място.

Да ти показваме нови места в града е напълно в наш стил, и въпреки че това е малко по-различно – не е бар и не е ресторант, ти препоръчваме да го посетиш. Огледалата, с които е завършена трансформацията, са ни любими, но не ги използвай само за да видиш собственото си изображение –

огледай се в тях, за да видиш отраженията на околната среда. Ако не ти харесват, помисли дали не можеш да ги подобриш. Aко всичко изглежда чудесно – благодари и предай добрия пример нататък.

За втора поредна година продължава националната кампания „Почисти и разкраси с Cif“. Всички виждаме заобикалящата ни градска среда и за съжаление, това, което се изпречва пред погледите ни, често са стари, мръсни и неизползваеми „кътчета“. Освен да внесе промяната и да превърне мръсното в чисто и грозното в красиво, мисията на кампанията е да създава нови градски шедьоври и да трансформира забравените такива.

Cif също така вярва, че съзнанието и отношението на хората се променят, когато средата около тях е чиста и красива – нещо, с което ние сме напълно съгласни.

След почистването старият фонтан се превърна в красиво, ново място за срещи. Вече няма следа от старите, грозни драсканици и замърсени компоненти, които само напомняха за разпада на неотдавнашното минало.

Вместо това, има място, на което с удоволствие да поседнеш, за да се насладиш на София точно в сърцето ѝ.

„Фонтанът на отраженията“ в Княжеската градина е само началото на кампанията тази година. Предстоят преобразявания на различни градски пространства в Плевен и Силистра, а коя да бъде последната трансформация избираш ти. Подсказваме, че гласувайки можеш да спечелиш и награди.

Така че, ако следващия път се зачудиш къде да отидеш с приятели след работа, провери cifcleans.bg или фейсбук страницата на каузата за по-чиста и приятна градска среда, в който ще откриеш кои са местата, които ще бъдат преобразени в следващите седмици.

За още хубави каузи виж #Trashtag – смисленото предизвикателство.

А кои са любиите места на любимите ни градски персонажи?

Последвай ни в Инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *