МУЗЕЙКО – БЪРЗИ, СМЕЛИ, СРЪЧНИ И НАЙ-ВЕЧЕ ЛЮБОЗНАТЕЛНИ

Първият музей за деца на Балканския полуостров отвори врати на 1 октомври

0 коментара Сподели:

Юлиян Христов

„Музейко“ е най-сладкият и приятен начин да запознаеш децата с науката, да възбудиш въображението им и да им покажеш, че пътят към знанието не задължително е досаден и дълъг.

Детският музей се разполага в общо три етажа и се намира в близост до метро станцията Г. М. Димитров. Ако решите да го посетите, ще го откриете лесно поради интересната му архитектура, наподобяваща шарена планина.

Веднъж влезли вътре, имате голям избор от познавателни игри и приключения. На нулевия етаж може да се запознаете с тайните на скалите, динозаврите и археологията. Първият е определен за града и природата, а третият помещава космическите планетариум и експериментариум и изложби, посветени на земята и Космоса. На всякъде има и зали за почивка и творчество, така че посещението на „Музейко“ може да отнеме и цял ден.

Идеята е децата, тръгвайки от нулевия етаж, да се запознаят с миналото, да преминат през настоящето на първия и да срещнат бъдещето на третия, като безспорно космическата част на „Музейко“ е най-интересна и интерактивна.

Посещението на експозициите е възможно всеки ден от вторник до неделя, а работните часове са от 10 до 6. Времето, прекарано в забавните игри, може лесно да надхвърли предвидените няколко часа, но пък със сигурност няма да съжалявате. Ако ви остане и някоя и друга свободна минута, качете се на „зеления покрив“ – там ще можете да видите учебната метеорологическа станция на „Музейко“ и да участвате в създаването на неговата покривна градина. А и гледката към небето и града не е за изпускане.

Преди два месеца „ЧитАлнЯта“ стана любимо място на всеки с интерес към литературата, но изненадите за софийските читатели далеч не свършват за този сезон.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *