ХОТЕЛСКИ БЯГСТВА

Хотелите са други вселени и не говорим за семейните all inclusive преживявания с шведска маса и безплатен достъп до хидропарка. Виж инструкциите ни за употреба

0 коментара Сподели:

В живота има два вида бягства. При първите бягаш в различни точки на географията, а при вторите бягаш в себе си, за да наредиш собствената си география. Тези вторите са доста коварни и често изискват специално място, което да е неутрална територия.

Хотелите са други вселени и не говорим за семейните all inclusive преживявания с шведска маса и безплатен достъп до хидропарка. Говорим за местата, в които отиваш, за да мислиш, за да пишеш, за да сваляш реалности, за да си играеш на някой друг. 

За да събличаш момичета, които не са твои, за да слагаш маски, които после услужливо оставяш на шкафчето до входната врата, преди да целунеш съпругата си за добър вечер.

Хотелите са не-реалности, бели листа, прокъсани стари киноекрани, на които можеш да се прожектираш с нея, с него, с когото си искаш. Вариантите са доста, а стаите достатъчно. И тъй като говорим за специални ситуации, ето къде и защо:

ХОСТЕЛИТЕ
Тук идваш не за да останеш сам, а за да общуваш с хора от близо и далеч. Само за нищо и никакъв си следобед в един от най-приятните хостели на ул. ,,Ангел Кънчев“ си говорихме с датчанин, двама италианци, бразилец и за капак една умопомрачително секси корейка, която даже успяхме да поканим за по питие. Хостелите са нещо като Вавилон, където в самото сърце на града можеш да си направиш мини околосветско пътешествие и това да стане само с няколко неангажирани разговора. Идеално място, ако си писател и търсиш нови персонажи за великия си роман или просто ако искаш да излезеш от локалната ограниченост на проблемите си и да се впуснеш в по-глобални теми от сорта на това, колко струва бирата в Тайван или дали скакалците в Сеул наистина са с вкус на препечено пилешко.

МОТЕЛИТЕ
Това не са просто по-евтините варианти на хотелското настаняване. Това са истинските разказвачи на истории. Тук можеш да срещнеш отегчени съпруги, неуспели художници и провинциални певици. Срещу 20 лв. на вечер тук можеш  да си причиниш несравним кеф или да станеш един от поредните самотници, седнали в малкото барче долу, ако въобще има такова. Стари матраци и нови истории.

„Църна Маца“ на входа на София е майката на мотелите, а бащата е Мотелът на Ихтиман, който по соц време е бил отбелязван с черепче в картите на туристите.

В него, докато си пушиш цигарките „Кент“ и си хапваш бонбонките „Тик-так“, съвсем спокойно е можело да останеш без кола, жена, злато или каквото ценно имаш. И макар опасностите да не са мираж и днес, тук не е Америка и вместо травестит на име Джеси е по-вероятно да срещнеш Цеци от Долно Иваново, която отчаяно си търси някой да я спаси, а в мотелите спасители много. Ти избираш.

РОЗОВИТЕ
Стаите за почивка, които наемаш за час или два, никога не са се използвали някой да си почива в тях. Розовите хотели никнат като гъби в столицата ни, а най-приятното при тях е, че предлагат и компания за самотните ти нощи. В по-луксозните варианти можеш да заведеш колежката в нови чаршафи срещу 120 лв. „за почивка“, а в останалите ние препоръчваме класически места като „На върха“, където срещу 80 лв. за нощувка получаваш джакузи в средата на стаята и сравнително чисто спално бельо. Джакузито в хола може би е неуместно, но розовото бягство си остава класически сюжет, след който се къпеш и не остават петна. А вкъщи целуваш „твоето си момиче“ за лека нощ и за пръв път от последния голям сняг заспиваш спокоен.

ЛУКСОЗНИТЕ
Те са религия. И за тези, които ги посещават, и за тези, които работят в тях. От известните по цял свят вериги вече има и у нас, а ако някой реши да ти подари максимален лукс и глезене на квадрат, точно тук е правилното място. И макар в София наистина добрите места да се броят на пръстите на едната ръка, бонусът е, че у нас срещу немного голяма сума може спокойно да се разминеш с Енрике Иглесиас в лобито и това да ти направи деня. Също така тук можеш да разчиташ на абсолютна конфиденциалност и на обслужване, за което за заслужава да се мечтае. Ако пък си носталгичен, просто си спомни „Хубава жена“. Истинските приказки са възможни само за малко, и то ако имаш късмет. С правилния ключ, на правилния етаж, в правилната стая и с правилното момиче, което обича бягства. Хотелски…

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *