Ако котката ти можеше да говори…

...може би нямаше да ѝ се занимава с теб

0 коментара Сподели:

Представяш ли си как би се чувствал, ако разбираше какво се крие зад мистериозното „мяу“ и въртенето на опашката? Не бързай много да се радваш, защото е твърде възможно отговорите да не ти харесат ни най-малко.

Смята се, че котката дружи с къщата, в която живее, и тези домове са до известна степен защитени от беди и нещастия. Така че си отвори очите за следващите редове.

АРЕ ПО-СПОКОЙНО

Беше очарователно към края на пубертета, но сега е просто лейм. И на котката ти й е писнало да ти слуша ядосаните разговори по телефона, изпускането на някоя и друга псувня, както и часовете рев през нощта, които й пречат да мисли за своите котешки проблеми (най-често да яде ли още или не, както и кога ще си отмъсти на пинчера, който постоянно я лае от съседния апартамент).

И ако можеше да ти даде съвет за всичките ти емоционални състояния, щеше да ти посочи с лапа леглото, топлата чаша мляко с какао и дългия горещ душ.

Много често, когато се чувстваме нещастни, не знаем какво да направим и затова задълбаваме в проблема, предъвкваме го, докато не се задавим напълно. Лично съм проучила как стои въпросът с дългия сън, след който се събуждаш с една идея по-спокоен и една крачка по-близо до решението.

Така че следващия път си помисли какво би направила една котка на твое място?

Точно така, би си осигурила всякакъв вид комфорт и би погледнала с типичния си пренебрежителен поглед, който казва „нямам време за излишни глупости“.

 

КАКВО ПРАВИШ С ЖИВОТА СИ

Ако на това ти идва да попиташ какво прави котката със своя и откъде накъде ще ти дава акъл, не забравяй, че тя е божествено същество и е заета да се подиграва на ограниченото ни човешко битие. От друга страна обаче ти си човек със сметки и наем, незавършена магистратура, куп провалени връзки, все повече наближаващ възрастта на браковете, децата и стабилната кариера.

Така че, вместо в събота да се лигавиш с котката (повярвай ми, на нея й е отлично сама), отиди да направиш две обиколки в парка, спри газираното, подреди си стаята, запиши се на курс по език и вземи виж книга на живо.

Не само котката ще те уважава с една идея повече (и може би дори ще те слуша, когато й казваш НЕ ТАМ! НЕ ГО БУТАЙ! ОСТАВИ МЕ ДА СПЯ!), но и ти ще си хванеш живота в ръце и вече ще имаш отговор на половината досадни въпроси, които ти задават на роднински сбирки.

ПОДБИРАЙ

Демек не ми ги води тия загубеняци, които нямам идея къде ги намираш, защото хем ми разваляш котешкия рахат, хем ме дразниш с липсата си на самоуважение.

И изобщо избягвай принципа „по-добре нещастен в лоша компания, отколкото сам“. Когато започнеш да обичаш себе си и отделяш време само за смислени отношения, всичко останало постепенно ще заработи правилно. Защото енергията от готините хора, с които общуваш, ще се пренесе и в офиса, и в уикенда, и вкъщи.

Котките живеят близо до хората от поне 3500 години. Не смея да предположа колко беди биха ни спестили, ако можеха с едно „мяу“ да ни предадат от своята мъдрост…

А какви ли истории би разказала котката на един необвързан?

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *