СПЕКТЪР И ФЪСТЪЧЕТАТА: ФИЛМЪТ ПО КИНАТА

Виж какво още да очакваш на големия екран тази седмица освен премиерата на премиерите

0 коментара Сподели:

За втора поредна седмица Вин Дизел и неговият “Последният ловец на вещици” останаха начело на бокс офиса ни с приходи от над 100 000 лв. Втори остана анимационният“Ой, къде изчезна Ной” с малко над 70 000 лв. През първия уикенд на ноември ще видим очаквания нов филм и последен за Даниел Крейг филм за агент 007 – “Спектър”. Освен него по големите екрани ще се завърти и анимацията “Фъстъчетата: Филмът”.

СПЕКТЪР

режисьор: Сам Мендес
сценарист: Джон Логан, Нийл Първис, Робърт Уейд, Джез Бътъруърт
в ролите: Даниел Крейг, Кристоф Валц, Леа Сейду, Ралф Файнс, Моника Белучи, Бен Уишоу, Наоми Харис, Дейв Баутиста, Андрю Скот, Йеспър Кристенсен и др.
очаквания: 8/10
рейтинг в imdb: 7,5/10 (от 25424 гласа)
рейтинг в metacritics: 63/100
рейтинг в rottentomatoes: 62%

Три години след суперуспешния “Координати 007: Скайфол” Сам Мендес се завръща зад камерата на четвъртия филм за Джеймс Бонд с участието на Даниел Крейг. В “Спектър” тайнствено съобщение от миналото на Бонд по изпраща по следите на една злокобна организация. Докато М се бори на политическата сцена, за да запази съществуването на тайните служби, Бонд разголва пластовете на измамата, за да разкрие ужасяващата истина за Спектър.

 С бюджет от близо 300 милиона долара (със 100 повече от този на “Скайфол”, “Спектър” се превръща в един от най-скъпите филми, правени някога, а отзивите на критиката са по-слаби от тези на предшественика му.

“Въпреки че всичките съставки, които почитателите на Бонд харесват, са налице, “Спектър” се усеща като стъпка назад. Вече сме видели всичко това и преди, а много режисьори зад Бонд са се справяли и по-добре.”

ФЪСТЪЧЕТАТА: ФИЛМЪТ

режисьор: Стив Мартино
сценарист: Крег Шулц, Корнелиъс Улиано
очаквания: 6/10
рейтинг в imdb: 7.9/10 (от 225 гласа)
рейтинг в metacritics: 69/100
рейтинг в rottentomatoes: 85%

Базиранавърху комикса “Фъстъчетата”, анимацията на студиото зад “Ледена епоха” (Blue Sky) разказва за Чарли Браун, Снупи, Люси, Лайнъс и останалите обичани “фъстъчета” в техния дебют на големия екран. Кучето Снупи и компанията му се изправят срещу заклетия му враг – Червения барон, докато Чарли Браун се опитва да спечели симпатиите на малкото момиче с червената коса, което тъкмо се е нанесло в квартала му.

Анимацията получава силни отзиви от критиката: “Фъстъчетата: Филмът” предлага едно цветущо завръщане в света на класическите си герои. Въпреки че не е особено амбициозен като проект, филмът се превръща в един мил и носталгичен подарък за възрастните, които са израснали с тези герои.

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *