СПЕЧЕЛИ ДВОЙНА ПОКАНА ЗА ОТКРИВАЩИЯ СПЕКТАКЪЛ НА ONE DANCE WEEK – ЖИВОТНОТО

Едно испанско „Животно“ ти разказва света чрез движения

0 коментара Сподели:

Международният фестивал за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK се открива тази събота с испанския спектакъл „Животното“. Организаторите обещават случката на сцената да те вкара във фантазно пътешествие из лабиринтите на потребностите, желанията, копнежите и подсъзнателните инстинкти. На сцената се разгръщат образи, разказващи за любов, емоционално уединение, борба, успокоение.

Разиграват се действия, ситуации, реакции и взаимоотношения, които са свързани с идеята за животинското, налично във всяко човешко същество, и инстинкта за оцеляване.

Интензивната енергийна, движенческа и визуална среда пресъздава непредсказуемия, реактивен свят на импулсите. Тук отново се случва характерното за стила на компанията смесване на танц и екшън, които се преплитат, движейки се около текстовете на Марина Вайнер.

Създател на този въздействащ спектакъл е хореграфът Даниел Абреу, носител на множество международни награди. Той създава компанията през 2004 г., представила до момента над 30 спектакъла в Европа, Америка и Азия. Основна посока на работата на компанията е използването на физическия инструментариум на тялото като средство за превеждане на поетиката на ежедневния живот в сценични образи.

Ние от своя страна искаме да те вкараме на вълна изкуство и даваме двойна покана (за теб и другарче, което решиш да вземеш със себе си) именно за този първи спектакъл в програмата. Иска се едно – в коментар към тази статия да споделиш какво е танцът за теб. Теглим победителя на 16.10 (петък), точно в 17:00. Поради спецификата на спектакъла се изисква участниците в играта, както и зрителите да са над 18 години.

Мястото е Дом на културата „Борис Христов“ (ул. „Гладстон“ 15), часът 19:00.

Билети за спектакъла могат да бъдат закупени на цена от 10 лв. в мрежата на Eventim, а за онези, които искат да станат част от всички събития на фестивала, има специален фестивален пас на цена от 40 лв.

Виж и кои са петте събития, които да не пропускаш по време на форума.

Тагове: One Dance Week 2015
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *