КОГАТО НАСЪН Е ПО-ХУБАВО ОТ НАЯВЕ

Eдин фотографски проект на Magnus Wennman за пътешественици по неволя, които се събуждат трудно…

0 коментара Сподели:

Magnus Wennman; http://darbarnensover.aftonbladet.se/

Изправяте ли се трудно сутрин? Рано ли ви е да сте в офиса към 9? Трудно ли преглъщате любовни перипетии, предателства, кофти думи и контрольорите в 83 на път за работа? Разбираме ви. Трудно се изправяме и ние особено след новините в 7. Трудно се изправяме след загуби, петна по бели блузи и нецелунати очи на някой, който е трябвало да има рожден ден много скоро. Някак си обаче го правим, защото по една или друга причина имаме топло легло, в което да легнем вечер. Не сме драматични, нито големи късметлии, просто се е случило. Имаме нови чаршафи от Икеа и си палим ароматна свещ, докато четем вечер, но не ни е гузно за това. Така се е паднало. Патосът на хората с топлите завивки трудно стопля тези, които няма къде да легнат, нали? Не ги завива също така и не им дава топло мляко преди сън. Това, което може да направи добре спящият човек, обаче е да помогне. Става лесно с есемес, а и с едно добро пожелание. Лека нощ също върши работа.

Where the children sleep е фотографски проект на Magnus Wennman, носител на две награди World Press Photo и четирикратен носител на Фотограф на годината в Швеция. Проектът на Magnus запечатва безбройните му срещи с деца бежанци, които са прогонени от родината си заради военни конфликти, а фокусът на работата му цели да ни покаже къде тези малки пътешественици по неволя са принудени да прекарват нощите си. Where the children sleep е начинът на Magnus да насочи вниманието ни към най-малките в риск от тази група и да ни накара да се замислим не само какви опасности дебнат страните ни от наплива на бежанци, но и какви опасности дебнат най-уязвимите от тях – децата.

В снимките по-долу ще видим 5-годишната Ламар, 1-годишния Махди,17-годишния Абдул, 7-годишния Ахмад, 7-годишната Шехд и още много други, за да разберем, че кризата не е просто статистика. Тя има и лице. И понякога то е детско, опитващо се просто да поспи.

Начинът да помогнете може да намерите тук, а останалото да се надяваме са сънища, и то прекрасни за тези, които наистина имат нужда от тях. Останалото е без драматизъм, за да може всички да спим спокойно, защото просто така се е паднало.

Виж още как да помогнеш на някого със себе си.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *