В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 27-29 НОЕМВРИ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни?

0 коментара Сподели:

Свършиха топлите уикенди, но какво пък. Пълни сме с енергия за готините неща, които ни чакат, стартиращи само след няколко часа

"ИЗЛОЖБА НА ИСТОРИИ"
СЪБОТА ДО 6 ДЕКЕМВРИ, ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ „ПЕРОТО“, 15:00 ЧАСА

Когато поводът е да се направи нещо добро, а резултатът е ново приятелство, малките моменти, част от него, просто трябва да бъдат запечатани. "Изложба на истории" е изложба на 20 кратки разказа в 20 фотографии, които разказват за приятелство на 20 доброволци с деца, настанени в институции. Тук не става дума да си дадеш остарелите дрехи на деца, които ще им се зарадват, защото нямат собствени, не, далеч сме от това клише. Става дума за онова, от което и ти, и аз, и те имаме най-голяма нужда – някого, на когото да се обадим, някого, с когото да си поговорим – приятел. Е, това са истории за приятелството. Ела да ги разгледаш, току-виж пренесеш някоя в собствения си живот. Виж повече тук.

VERNISSAGE / TOBEGOTE / PIXELATED IDENTITIES
ОТ СЪБОТА ДО 2 ДЕКЕМВРИ, GALLERY 2.0, 19:30

Мини през Gallery 2.0 планирано и с ентусиазъм, защото ще се насладиш на работата на талантливата канадка Tobegote. Нейната работа е успешен експеримент с груби програми за рисуване, рисуване с пиксели и пресъздаване на човешкото присъствие чрез дигитални изображения. Разходи се покрай „Пикселизирани образи“, може да откриеш своя. Повече за събитието – тук.                                                                  

МЛЯКО С ОРИЗ – ПИЕСА БЕЗ АКТЬОРИ
СЪБОТА, ATELIE PLASTELIN, 19:00-20:00 ЧАСА, 8 ЛЕВА

„Мляко с ориз“ е театрален проект, на границата между радиопиеса и инсталация. Това е сетивен разказ за едновременното присъствие и отсъствие от Битието, за неотложната самота, преди да свърши млякото с ориз. Това, което ще видиш, е разказ по видяно и преживяно в дома за дементни хора в Дианабад. Ти мислиш, следователно съществуваш. А те не съществуват ли?

"ЖИВОТЪТ СЕ ПОЛУЧИ" – ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ ТАЗИ ГОДИНА
ПЕТЪК, I AM STUDIO, 20:00-21:00 ЧАСА, 10 ЛЕВА

Какво се е получило през седмицата, това си е. Но след всяка (работна) буря… е, не можем да кажем, че изгрява слънце точно днес, но се появява достатъчно забавна пиеса с любими актьори, която успешно ни стопля седмицата. Хайде да ходим да гледаме постановка за това, какво е приятелството и забавлението, какво е бракът и верността и изобщо – какво е животът. И докато наблюдаваме смехотворните, понякога дори жалки лични взаимоотношения между героите, разбираме едно – че най-глупавото, което правим, е да очакваме рецепта за щастие. Така, след много смях от сцената и актьорите, и зрителите стигат до един извод: точно когато най-малко очакваме, животът наистина може да се получи.

 

БЛАГОТВОРИТЕЛНО ЧЕТЕНЕ: САНТИМЕНТАЛНОСТИ
НЕДЕЛЯ, ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ „ПЕРОТО“, 18:30

В неделя се събират едни от готините имена в съвременната българска литература, но не са за никъде без теб. Защото този път, освен да се насладим на таланта им, имаме и кауза. Каним те на четене, чиято цел е набиране на средства за фондация "Деца с проблеми в развитието“. Основната идея е да се подкрепят децата с детска церебрална парализа, аутизъм, синдром на Даун, епилепсия и др. и техните семейства. България трябва да извърви дълъг път, за да стане страна, в която да живееш с подобен проблем е възможно и малко по-леко поне защото държавата работи в твоя полза. А ние отдавна сме се научили да не чакаме някой друг да ни помогне. А този път освен всичко ще е и много, много приятно! Събитието можеш да намериш тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *