5 БЛАГОТВОРИТЕЛНИ ДЕЙНОСТИ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ

Коледата е за споделяне

0 коментара Сподели:

Ако има време в годината, в което всеки се сеща за другите и се амбицира да бъде добър, това е Коледа. Този зимен християнски празник ни напомня, че не всички имат необходимото да посрещнат Бъдни вечер, а и цялата зима с усмивка. Затова различни организации се захващат с идеи, които да направят Коледа малко по-хубава, а нас малко по-добри.

Тук събрахме пет инициативи, в които можеш да се включиш:

ИЗПЛЕТИ

Изплети „Топлина“ цели да стопли с шапки, шалове и ръкавици бездомните хора, които ще посрещнат зимата навън. Можеш да помогнеш с плетенето, с организацията или координацията. За да получиш повече информация, можеш да станеш герой в мисията на Timeheroes ето тук.

ЗАСЛУШАЙ СЕ

Фондация „Заслушай се“ си е поставила за цел да помогне на хората с увреден слух, като създаде център за жестови и текстови услуги. Най-лесният начин да се включиш в тяхната кауза и да разбереш повече за нея е да посетиш благотворителния им коледен бал на 14 декември във Военния клуб.

ПОСЕТИ

Посети Благотворителния коледен вег фест, който ще се проведе на 19 и 20 декември в хотел „Хемус“. Освен вкусна веган храна (да, има такава) ще можеш да посетиш различни лекции и презентации, свързани със здравословното хранене, веганството и екологията като „Витамин Б12, или какъв е проблемът?” или „Как "Четири лапи" помага на бездомните животни в София и страната“. Средствата, събрани от входа за фестивала, ще бъдат разпределени в благотворителни каузи като финансова подкрепа за фермата „Приятели на четири крака“, която помага на селскостопански животни, пострадали от човека.

СОРТИРАЙ

 

Разхищението на ресурси е един от най-големите проблеми на планетата. Колкото и да е парадоксално, дори в България огромни количества храна биват изхвърляни всеки ден, а много хора не успяват да осигурят на себе си и семействата си нормален обяд дори за Коледа. Ако смяташ, че това е несправедливо, можеш да помогнеш на Българската хранителна банка, която се опитва да пренасочи „излишната“ храна към нуждаещи се хора. Можеш да се запишеш в мисията на Timeheroes за декември и да дариш усилия и време за една по-хубава Коледа.

ПОДАРИ

Едно от нещата, с които свързваме Коледа, е именно размяната на подаръци. За съжаление не всеки получава такива. Ако имаш желание да зарадваш познат или непознат, има поне няколко инициативи, в които можеш да се включиш.

За поредна година ще се проведе инициативата „Подари коледна вечеря“, която организира хората от цяла България в желанието им да зарадват българските пенсионери за Бъдни вечер. Ако искаш да разбереш повече, можеш да видиш събитието във фейсбук тук.

Ако пък смяташ, че духовната храна е не по-малко важна от това, което слагаш на масата, можеш да се включиш в подетата от Георги Господинов инициатива „Подари книга за Коледа“.

Други възможности да бъдеш Дядо Коледа за някого можеш да намериш тук и тук или просто можеш сам да помислиш и да потърсиш кого и как да зарадваш.

Защото не забравяй, че „Преживяваме с това, което получаваме, но живеем с онова, което даваме!

Мирела ти разказа още за 5 алтернативни начина да опознаеш София.

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *